Радіодиктант національної єдності цьогоріч відбудеться раніше: названо дату
Радіодиктант національної єдності цьогоріч відбудеться раніше: названо дату

Радіодиктант національної єдності цьогоріч відбудеться раніше: названо дату

У 2023 році радіодиктант національної єдності відбудеться 27 жовтня. Саме тоді країна відзначає День української писемності та мови. Президент видав указ про перенесення свята з 9 листопада. Про це інформує Суспільне.

«Кожен охочий може долучитися до написання радіодиктанту з будь-якого континенту нашої планети. Але для нас особливо важливо зараз об'єднати всіх наших земляків: тих, хто був змушений покинути свої домівки й виїхати за кордон, тих, хто лишився, попри небезпеку, й тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях. Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце і написати разом із тисячами людей по всьому світу Радіодиктант національної єдності 2023, відчули себе частинкою нашої сильної й прекрасної країни», – зазначив член правління Суспільного Мовлення Дмитро Хоркін.

Українське Радіо розпочало Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у 2000 році, щоб об’єднати людей навколо мови. З того часу він відбувається щорічно і став наймасштабнішим україномовним флешмобом, який збирає українців та любителів української мови з усього світу.

Зазвичай найбільше учасників флешмобу – це школярі, студенти й педагоги освітніх закладів, але кожного року радіодиктант пишуть також люди різних вікових категорій та професій.

«За годину прямого ефіру будуть включення з різних точок України, де люди в безпечних місцях писатимуть радіодиктант разом з усім світом. Навіть на фронті, якщо в той момент буде така змога, наші воїни писатимуть. А також плануємо включення з багатьох країн, з інших континентів. Українці й усі, хто знає або вчить, розуміє, любить українську мову, разом писатимуть текст під диктування – це буде неймовірно потужна енергетика єднання», – зауважила координаторка проєкту «Радіодиктант національної єдності» виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

До слова, ім’я автора тексту та диктора оголосять пізніше.

Крім того, Міністерство культури та інформаційної політики дало низку рекомендацій для охочих долучитися до радіодиктанту національної єдності.

Источник материала
Поделиться сюжетом