СБУ затримала кума Медведчука
СБУ затримала кума Медведчука

СБУ затримала кума Медведчука

У результаті спецоперації на Закарпатті затримано Івана Чубирка – діючого депутата облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета. Про це повідомляє СБУ.

Зловмисник є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ.

У березні 2022 року він планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого було позбавлено депутатського мандата.

Затриманий депутат облради організував банду, яка намагалась тримати в страху жителів прикордонного регіону і «вибивала» з них гроші. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані «комерційні» спори, а потім вимагали гроші за їх вирішення.

У разі відмови платити «данину» – бандити погрожували потерпілим насильством та «конфіскацією» приватного майна. Задокументовано, що депутат разом зі своєю «правою рукою» – ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця 135 тис. доларів США.

Співробітники СБУ затримали депутата Івана Чубирка та його спільника і брата Миколу Чубирка «на гарячому» під час передачі їм першої частини грошей у розмірі 20 тис. дол. від постраждалого підприємця.

Наразі зловмисникам готується повідомлення про підозру за двома статтями ККУ: ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану); ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Источник материала
loader
loader