Влада назвала суму, яку виплатили постраждалим від підриву Каховської ГЕС
Влада назвала суму, яку виплатили постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Влада назвала суму, яку виплатили постраждалим від підриву Каховської ГЕС


Близько 200 населених пунктів, в яких проживає 1,4 млн осіб, вже визнано такими, які постраждали від повені, що утворилася внаслідок підриву Каховської ГЕС, і мають право на отримання компенсації.

Понад 97 млн грн державної допомоги отримали постраждалі від підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині. Про це у суботу, 7 жовтня,  пресслужба міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Зазначається, що мова йде про одноразову фінансову допомогу у розмірі п’ять тис грн від держави особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.

“Станом на 5 жовтня таку фінансову підтримку отримали постраждалі мешканці Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму більш ніж 97,5 мільйона гривень. Таким чином, держдопомогу вже виплачено 18 482 жителям Херсонщини та 1035 – Миколаївщини”, – йдеться в повідомленні. 

У міністерстві зазначають, що заяви на цю грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно.

“Її можуть отримати люди, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення”, – зазначили у відомстві. 

Там додали, що гроші можуть отримати і ті особи, які покинули території після 6-го червня. 

Україна буде відновлювати зруйновану окупантами Каховську дамбу. Про це розповів президент Володимир Зеленський

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. Це викликало масштабні затоплення на півдні України, спричинило гуманітарну та екологічну катастрофу. При цьому сума прямих збитків склала щонайменше 2 млрд доларів.



Теги по теме
помощь
Источник материала
loader
loader