Вбивці за штурвалом: в Україні ідентифікували російських військових з авіабази "Енгельс-2". Фото
Вбивці за штурвалом: в Україні ідентифікували російських військових з авіабази "Енгельс-2". Фото

Вбивці за штурвалом: в Україні ідентифікували російських військових з авіабази "Енгельс-2". Фото

Аналітики OSINT-агентства Molfar, які займаються ідентифікацією військових злочинців, встановили особи російських льотчиків з авіабази "Енгельс-2", котрі бомблять українську цивільну інфраструктуру. Їхні особисті дані опубліковано на сайті агентства.

Про це розслідувачі повідомили у своєму Telegram-каналі. Вони зазначили, що  ідентифікували 73 співробітники з "Енгельс-2" – однієї з найбільших авіабаз РФ. 

Серед ворожих військових – кілька командирів, пілоти, штурмани та члени команди техніків. Команда розслідувачів зібрала  велику кількість персональних даних, включно з адресами проживання, номерами телефонів, акаунтами та паролями в соцмережах, подробицями біографії та послужними списками.

Фахівці OSINT за відкритими джерелами створили реєстр із контактами військовослужбовців. 

Серед упізнаних значаться:

Симоненко Олександр – командир полку, полковник,  керівник з командирських тренувань польотів на Ту-95МС. Він бере участь у військових діях в Україні з початку повномасштабного вторгнення.   

Батраков Олександр Юрійович – начальник штабу, брав участь у бойових діях на Північному Кавказі.   

Капша Трохим Олександрович – полковник, тимчасовий виконувач обов'язків командира з'єднання і начальника авіабази в Енгельсі, брав участь у бойових діях у Сирії.   

Пєчкарьов Олексій Геннадійович – пілот Ту-95мс "Ізборск", народився в Мелітополі Запорізької області, брав участь у війні в Сирії у 2015 році.   

Стегачов Олег Сергійович – пілот Ту-95МС "Воркута", брав участь у військових діях у Сирії.   

Дорофєєв Іван Федорович – пілот Ту-95МС "Мурманськ", внесений до бази "Миротворець" як учасник вторгнення Росії в Україну 2022 року.   

Манягін Олександр Сергійович – командир ескадрильї Ту-95мс, внесений до бази "Миротворець" як учасник вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Це лише частина з ідентифікованих аналітиками Molfar військових з аеродрому в Енгельсі. Персональні дані про решту встановлених окупантів можна переглянути на сторінці агенства "Вороги України"

"Ці пілоти, члени екіпажів, командири — всі вони залучені до міжнародних воєнних злочинів, оскільки причетні до ударів по житлових кварталах і цивільній інфраструктурі України. Діяльність цих людей... може і повинна бути визнана злочином проти людяності або актом геноциду українського народу. І саме тому ці люди мають бути визнані міжнародними злочинцями. Вони та всі, хто здійснюють ці атаки проти України, повинні розуміти – покарання неминуче", – наголосили розвідники Molfar.

За інформацією OSINT-агентства, у будинках, де живуть сім'ї військовослужбовців авіабази "Енгельс-2", з'явилися написи "тут живе сім'я вбивці".

"Енгельс-2" – одна з найбільших баз ВПС Росії, звідки регулярно злітають бомбардувальники Ту-160 і Ту-95МС для повітряних атак по території України. Вона розташована в Саратовській області, приблизно за 900 км від Харкова.

Аеродром "Енгельс-2" входить до так званої ядерної тріади РФ. Авіабаза може використовуватися для проведення випробувань нової авіатехніки та обладнана інфраструктурою для обслуговування великих і важких літаків.

У 2021 році "Енгельс-2" була єдиною в Росії, де базувалися літаки Ту-160. За підрахунками військових експертів, у Росії залишилося 16 таких бомбардувальників. Інформацію про літаки та льотно-технічний склад, який їх обслуговує, ретельно приховують.

За підрахунками команди Molfar, бомбардувальники з авіабази "Енгельс-2" випустили понад 300 ракет по українських населених пунктах із грудня 2022 року. Під час обстрілів найчастіше використовували ракети Х-101 та Х-555.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Росії на авіабазі "Енгельс" на місцях для стоянки з'явилися намальовані Ту-95МС.  Окупанти сподіваються, що намальовані літаки відіграватимуть роль хибних цілей для українських безпілотників.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом