Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн
Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн

Напередодні повномасштабної війни зловмисник перерахував до «бюджету» бойовиків десятки мільйонів у гривневому еквіваленті. За даними слідства, після захоплення міста у 2014 році підприємець продовжив займатися бізнесом в окупованій частині регіону.

Для цього завод продавав обладнання в Україну через підставні фірми, зареєстровані в нашій державі. За документами, товар йшов із Таганрога, але фактично завозився з Макіївки через Ростовську область.

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн - Фото 1

Таким чином до початку повномасштабного вторгнення рф ділки обходили обмеження, запроваджені на торгівлю із захопленими підприємствами на сході України.

Щоб реалізувати оборудку, її учасники створили мережу підконтрольних комерційних структур у Вінницькій, Житомирській, Київській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, а також в росії.

Велику частину одержаних «прибутків» ділки перераховували до «бюджету днр» як сплати «податків і зборів». «Транзакції» здійснювали через підсанкційні банки в рф і у тимчасово окупованому Донбасі.

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн - Фото 2

У подальшому ці гроші ватажки бойовиків направляли на фінансування окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють на східному фронті.

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн - Фото 3

Встановлено, що сам організатор «схеми» ще до 24 лютого 2022 року виїхав на Київщину, де намагався «залягти на дно» і тим самим уникнути правосуддя.

Однак, правоохоронці викрили його злочинну діяльність і затримали. Крім нього викрито його спільників у Вінниці, Житомирі, Києві, Дніпрі та Запоріжжі.

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн - Фото 4

Під час десятків обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів виявлено:

Популярні новини зараз
В Києві загинули підлітки — ймовірне подвійне самогубство сталося на Троєщині В Оболонському районі Києва впав будівельний кран - змінено рух громадського транспорту У Києві 12-річну школярку закидали яйцями у день народження — підозрювані з батьками вже у відділку У Дніпровському районі столиці під час пожежі серйозно обгоріла людина - її госпіталізовано
Показати ще
  • печатки компаній, чорнові записи та документацію, які використовували в оборудці;
  • комп’ютери та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Наразі організатору нелегального бізнесу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Йому обрано запобіжний захід ˗ тримання під вартою без права внесення застави.

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн - Фото 5

Читайте також: Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для екс-нардепа ОПЗЖ Рабіновича — ДБР

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали підприємця, який профінансував терористів з "днр" на понад ₴15 млн - Фото 6

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що СБУ викрили в Києві шахрая-програміста, який підробляв документи для легалізації громадян рф в країнах ЄС та допомагав "ухилянтам" з України

Источник материала
loader
loader