10 кращих міні-серіалів на один вечір
10 кращих міні-серіалів на один вечір

10 кращих міні-серіалів на один вечір

Головна проблема серіалів – якщо це любов з першого погляду, то це надовго. Яке щастя, що не всі вони розраховані на 100500 сезонів, і перегляд багатьох займе не більше одного дня. Для тих, хто не готовий зв’язати себе довгостроковими відносинами з якою-небуть «Грою престолів», ми вибрали десять міні-серіалів, які не встигнуть вам набриднути. Історичні, комедійні, детективні та фантастичні – вибір на будь-який смак. Тому що мало – не означає погано. Мало – значить інтригуюче і неповторно.

У плоті (2013-2014)

Минуло чотири роки з тих пір, як невідома епідемія захопила людство. Але тепер учені знайшли спосіб повертати до нормального життя людей, які перетворилися на зомбі. Серед щасливчиків виявляється і хлопчина Кірен Уокер. Він повертається жити в своє рідне місто. Де його чекає не тільки ворожість, але і власні внутрішні демони.

Кінець параду (2012)

Події картини розгортаються на заході так званої «едвардіанської епохи», коли на британському престолі сидів Едуард VII. Англійський аристократ Крістофер Тідженс вирішує одружитися з жінкою на ім’я Сільвія, яка має успіх в «вищих шарах» суспільства і активно бере участь у світському житті. У той момент він навіть уявити собі не міг, чим для нього обернеться цей шлюб.

Незабаром у них народжується дитина, яка, як виявилося, може бути і не від нього. Однак незважаючи на невірність дружини, Крістофер приймає рішення бути до кінця життя вірним дружині. Але через якийсь час доля його зводить з молодою дівчиною Валентиною Уонноп, що є яскравою представницею руху суфражисток.

Що знає Олівія? (2014)

У центрі сюжету – Олівія Кіттерідж, вчителька математики з провінційного містечка Кросбі. Вона сувора, не дає спуску ні собі, ні іншим, від чого часто страждають її чоловік і син. На перший погляд серіал може здатися банальною історією про стару стервозну дамочку, але це не так. У серіалі показано життя – унікальне, реальне, не вигадане, і від цього подвійно цікаве.

Загублена кімната (2006)

Два детектива – Міллер і Дестефано вели справу про вбивство в ломбарді. Під час розслідування Міллер знаходить якийсь ключ від кімнати, яка знаходиться в мотелі на 66-му. Міллер дізнається, що ключ не простий, відкрити ним можна практично будь-які двері. Після того, як відкриєш ключем двері, де б вона не була, потрапляєш в кімнату, яка знаходиться поза простором і часом. Сама кімната також не проста, з неї можна вийти в будь-яку точку земної кулі.

Трапляється так, що дочка Міллера Анна закрилася в кімнаті без ключа і зникла. Детектив вживає заходів до пошуку, а попутно дізнається, що крім ключа в кімнаті майже кожен предмет має певну особливу ​​силу.

Мілдред Пірс (2011)

У житті Мілдред Пірс було все: красивий чоловік, улюблена дочка і затишний будинок. Але з часом звичайні сімейні будні перетворилися на справжнє пекло: чоловік став тираном, який не давав їй спокою і постійно бив її. У повному розпачі і безнадії вона вирішує кинути його, щоб врятувати саму себе.

Beршина озера (2013 та 2017)

Дія кримінального трилера відбувається в невеликому глухому містечку, розташованому на мальовничих просторах Нової Зеландії. Туї Мітчем – ще зовсім юна дівчинка, якій в цьому році тільки виповнилося дванадцять років. Однак, незважаючи на свій вік, вона знаходиться вже на п’ятому місяці вагітності, і не бажає називати ім’я батька своєї дитини.

В якийсь момент дівчинка вирішує накласти на себе руки, зайшовши в крижану воду місцевого озера. На щастя її рятують люди, що проїжджали неподалік, а розслідування цієї дивної справи доручають детективу Робін Гріффін, яка щойно повернулася в рідне місто, щоб підтримати свою матір, хвору на рак.

Холістичне детективне агентство Дірка Джентлі (2016-2017)

В центрі сюжету опиняється приватний детектив Джентлі, а також його помічник Тодд. На долю цих двох випадає безліч пригод, а також ризикованих випробувань. Джентлі і Тодд беруться за розслідування дивних подій, таємничих випадків, здається, що вони постійно перебувають в гонитві за тим, щоб відкрити найстрашнішу таємницю.

Їх чекає знайомство з небезпечними людьми. Детективу і його помічнику вдається просунутися в своєму розслідуванні вперед, але здається, що їм двом явно не вистачає здорового глузду і логіка в їхніх діях часом відсутня.

Війна і мир (2016)

В основу цього міні-серіалу ліг великий однойменний роман Льва Толстого, який давно увійшов в списки найбільш екранізованих. Через велику конкуренцію нова британська постановка могла залишитися непоміченою, якби відразу не сподобалася глядачам і критикам. Останні, до речі, охрестили її чи не найкращою телеверсією класичного твору, що, варто визнати, трапляється не так вже й часто.

Грішниця (2017)

Сюжет відправляє нас на один з пляжів великого міста. Тут було скоєне вбивство. Злочинниця постає перед нами в образі тендітної беззахисною жінки, яка виховує двох дітей. Здавалося б, вона не здатна здійснити таке жахливе діяння. Однак факт залишається фактом. Слідчих найбільше хвилюють мотиви, які, як і раніше, залишаються загадковими.

Отже (2011-2012)

Хоч цей французький комедійний серіал і нараховує більше ста серій на два сезони, в добірку він потрапив не випадково. Вся справа в тому, що кожен епізод триває не більше двох хвилин. Короткі, але дуже місткі історії, розказані від першої особи, зачіпають практично всі теми, які хвилюють сучасну людину. Дуже динамічний, дотепний і життєвий серіал точно вартий витраченого на нього часу.

Хоч цей французький комедійний серіал і нараховує більше ста серій на два сезони, в добірку він потрапив не випадково. Вся справа в тому, що кожен епізод триває не більше двох хвилин. Короткі, але дуже місткі історії, розказані від першої особи, зачіпають практично всі теми, які хвилюють сучасну людину. Дуже динамічний, дотепний і життєвий серіал точно вартий витраченого на нього часу.

Источник материала
loader
loader