Маск ввів нові обмеження для користувачів X/Twitter – їх називають кінцем соцмережі
Маск ввів нові обмеження для користувачів X/Twitter – їх називають кінцем соцмережі

Маск ввів нові обмеження для користувачів X/Twitter – їх називають кінцем соцмережі

Ілон Маскпродовжує реформуватикуплену соцмережу Х/Twitter. Новий елемент управління дозволяє користувачам блокувати коментарі на свої публікації від безкоштовних акаунтів. Тобто, якщо у вас немає підписки Premium, ви не зможете брати участь в обговореннях певних постів.

Функція доступна всім користувачам X (навіть без підписки) і, за словами Маска, "повинна сильно допомогти в боротьбі зі спам-ботами". Противники функції вказують на існування ботів з верифікованими галочками і те, що алгоритми віддають перевагу відповідям платних акаунтів, що, своєю чергою, зменшує диверсифікацію думок в дискусіях.

Як зазначають профільні ЗМІ, цей крок був зроблений на тлі повідомлень про те, що Маск хоче ввести в Twitter три рівні преміум-підписки. Зараз підписка коштує 8 доларів на місяць, а її ще хочуть розділити на базовий, стандартний і плюс-рівні. Рівень буде залежати від кількості показуваної реклами. 

Також соцмережа тестує новий тип прихованої клікбейт-реклами, яка не позначається як така. Ці рекламні повідомлення не розкривають інформацію про те, хто їх розмістив, і користувачі не можуть заблокувати, поставити лайк або подати скаргу на них.

Як видно на скріншоті, підозріла реклама містить зображення і текст з елементами клікбейта і виглядає подібно спаму, який часто з'являється в нижніх розділах веб-сайтів. При натисканні на таке повідомлення відбувається переадресація на зовнішній ресурс.

Як повідомляв УНІАН, нова політика Маска в Twitter (X) сприяє поширенню російської пропаганди. Охоплення і вплив підтримуваних Кремлем акаунтів значно зросли в першій половині 2023 року, зокрема, завдяки скасуванню стандартів безпеки Х.

А раніше цього місяця стало відомо, що проти компанії X Corp. було подано позов до Федерального суду Флориди з боку юридичної маркетингової компанії. Вона стверджувала, що нова назва соціальної мережі Ілона Маска порушує права на її товарний знак, що включає букву "x".

Теги по теме
Илон Маск Twitter
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны