НАБУ та СБУ проводять обшуки у мера Мукачева Андрія Балоги – источники
НАБУ та СБУ проводять обшуки у мера Мукачева Андрія Балоги – источники

НАБУ та СБУ проводять обшуки у мера Мукачева Андрія Балоги – источники

Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводять обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги. За даними джерел LIGA.net в СБУ, це відбувається через продаж комунальної землі кримінальному авторитету нібито зі знижкою у 100 млн грн.

Співрозмовники LIGA.net повідомили, що обшуки проводяться й у голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та у низці компаній. Причина – ймовірна корупційна схема продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард".

"Це — ласий шматок в центрі Мукачева на березі річки Латориця", – кажуть джерела.

Влітку Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. За "класичною корупційною схемою" вартість ділянки занизили в декілька разів і "перемогла" компанія, яка фактично належить голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет "Блюк", повідомили в СБУ.

"Ціна землі була занижена в 10 разів. Міський бюджет Мукачева недоотримав від продажу 100 млн грн", – стверджують правоохоронці.

  • 22 серпня 2023 року депутати Мукачівської міськради проголосували за продаж стадіону "Авангард" навіть не виносячи його окремим пунктом для голосування, передає місцеве видання Район. "За" продаж землі проголосували 25 депутатів.
  • Стадіон було продано приватній правоохоронній фірмі Універсал М. За даними місцевих ЗМІ, Універсал М не пускала на сесію мукачівців, які виступали проти продажу землі стадіону.
,
Теги по теме
Коррупция обыски
Источник материала
Поделиться сюжетом