Це стало найбільшим ударом: чому росіяни вирішили будувати морську базу в Абхазії
Це стало найбільшим ударом: чому росіяни вирішили будувати морську базу в Абхазії

Це стало найбільшим ударом: чому росіяни вирішили будувати морську базу в Абхазії

Влучніудари по Кримському півострову змусили окупантів панічно розробляти нові плани. Про це 24 Каналу розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Шляху повернення немає

Для росіян у Криму найбільшим резонансом стало те, що дуже влучно прилітає по Севастополю й російських кораблях. Як наслідок, залишки чорноморського флоту довелось перебазувати, зокрема й у Новоросійськ. Однак тамтешній порт не зможе вмістити усі судна Росії.

Тож окупантам гарячково довелось вигадувати щось інше. Так і дійшли до будівництва військово-морської бази у самопроголошеній республіці Абхазія.

План щодо будівництва в Абхазії морської бази каже про те, що вони розуміють, що шансів повернутись у Севастопольський порт немає,
– наголосив Ахтем Чийгоз.

Іще одним потрясінням для окупантів став удар по командному пункту чорноморського флоту біля Верхньосадового. Село фактично розташоване між гір, тож прицільний удар справді вразив і дуже налякав росіян.

"Наступним кроком є руйнування транзитного шляху, де й розташований Кримський міст", – зазначив заступник голови Меджлісу.

Ахтем Чийгоз про поштовх до створення російської морської бази в так званій Абхазії: дивитись відео

В Джанкої теж неспокійно

Українські військові добре дістають до Джанкою. Це важливе місце для росіян, адже там є скупчення живої сили, військових баз. До того ж саме через Джанкой проходило озброєння й допомога для окупантів.

У Джанкої змінили концепцію. Раніше там будували форпости, військові частини. Зараз в цьому сенсу нема. Його, як і весь Крим, використовують у логістичних цілях,
– зазначив Чийгоз.

Водночас росіянам не вдається приховати там свої плани, адже про все українську сторону інформують місцеві. Тож туди прилітає часто і влучно.

Вибухи у Криму: останні новини

  • Надвечір 9 жовтня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи. Деталей про цей випадок було мало. Однак місцеві повідомляли, що щось горить у напрямку Бахчисараю.
  • Напередодні ж повітряна тривога лунала й у Джанкої. Мешканці розповіли про гучний вибух в районі аеродрому. Окупаційна влада ж поспішила "заспокоїти" усіх, мовляв, збили ракету С-200. Потім розповідали про "десятки знешкоджених цілей".
  • Однак вже за кілька днів у Головному управлінні розвідки підтвердили удар по російських загарбниках. Через влучний ракетний удар вдалось пошкодити або ж знешкодити сили та засоби Росії. Деталей у ГУР не розповіли.
Теги по теме
Россия Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны