НАБУ оголоило в розшук ексглаву Одеси Костусєва
НАБУ оголоило в розшук ексглаву Одеси Костусєва

НАБУ оголоило в розшук ексглаву Одеси Костусєва

НАБУ оголоило в розшук ексглаву Одеси Костусєва

Олексій Костусєв фігурує в тій же справі, що й Борис Кауфман та Олександр Борухович.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього міського главу Одеси Олексія Костусєва в рамках справи прозаволодіння аеропортом «Одеса». Повідомлення про його розшук на сайті НАБУ з’явилося 11 жовтня.

Костусєву інкримінують: 

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – ред.)
  • ч. 2 ст. 366 (службове підроблення – ред.) КК України.

За даними НАБУ, група із п’яти осіб на чолі з колишнім мером Одеси Костусєвим організувала схему, за якою заволоділа майном КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн. 

У 2011 році два відомих одеських бізнесмени зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою, з розподілом часток 75% і 25% відповідно. Через це товариство в майбутньому і збирались привласнити аеропорт. Зокрема, отримання згоди депутатів Одеської міськради на створення товариства забезпечив Костусєв, який на той момент був міським главою Одеси. Тоді він заявив про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Також він підробив документи, що надавали підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з міськрадою товариство в обхід конкурсу.

Підозри у цій справі, окрім Костусєва, отримали ще четверо осіб, зокрема, бізнесмен Олександр Борухович та Борис Кауфман, яких слідчі вважають співорганізаторами схеми.

7 вересня слідчий суддя ВАКС Олег Федоров обрав одеському бізнесменові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 268,4 млн грн. 13 вересня ВАКС відправив під арешт і Олександра Боруховича.

Источник материала
Поделиться сюжетом