Лідери Європейського Союзу прибули до Ізраїлю
Лідери Європейського Союзу прибули до Ізраїлю

Лідери Європейського Союзу прибули до Ізраїлю

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і президент Європейського парламенту Роберта Метсола прибули до Ізраїлю в п'ятницю, повідомляє УНН.

Деталі

«Я прибула до Ізраїлю разом із президентом Європейського парламенту, щоб висловити нашу солідарність із ізраїльським народом після жахливої терористичної атаки ХАМАС», — написала фон дер Ляєн у соціальній мережі X.

Метсола, також пишучи в соцмережі X, сказала: "Ми тут з посланням солідарності після найстрашнішої терористичної атаки, яку Ізраїль пережив за останні кілька поколінь".

«Терор не переможе. Те, як ми реагуємо, має значення. Ми можемо і повинні зупинити ХАМАС і зробити все можливе, щоб пом’якшити гуманітарні наслідки», - написала Метсола.

Нагадаємо

Візит до Ізраїлю президентів двох найважливіших інституцій ЄС відбувся через шість днів після того, як зазнав масованої атаки включно з ракетними ударами з території сектора Гази. Бойовики проникли на південь країни. Після чого ЦАХАЛ завдав серію повітряних ударів по угрупованню ХАМАС. А також по Лівану після того, як по території Ізраїлю були випущені снаряди. 10 жовтня у ЦАХАЛ заявили, що ізраїльські військові відновили контроль над кордоном з Газою.

У п'ятницю Ізраїль наказав усім цивільним залишити північну частину Гази та місто Газа та переміститися на південь від анклаву протягом 24 годин. За даними влади, в Ізраїлі було вбито понад 1300 людей, у тому числі близько 900 мирних жителів, а тіла 245 солдатів ідентифіковані. За даними влади Гази, з боку Палестини кількість загиблих у результаті вибухів зросла до щонайменше 1500 осіб, у тому числі 500 дітей.

Теги по теме
Евросоюз Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом