Археологи в Італії розкопали 2200-річну гробницю, розписану двома незвичайними міфічними істотами
Археологи в Італії розкопали 2200-річну гробницю, розписану двома незвичайними міфічними істотами

Археологи в Італії розкопали 2200-річну гробницю, розписану двома незвичайними міфічними істотами

Археологи в Італії розкопали 2200-річну гробницю, розписану двома незвичайними міфічними істотами: парою їхтіокентаврів, або морських кентаврів, у яких голова та тулуб людини, нижня частина тіла коня та хвіст риба.

Під час розкопок для інфраструктурних робіт неподалік Неаполя археологи помітили гіпогей — велику гробницю з камерами або нішами для поховання кількох людей — в ідеальному стані, вхід до неї все ще покритий плитою.

Усередині гробниці стіни прикрашають численні фрески. Два їхтіокентаври можуть бути зображеннями Афроса та Бітоса, пари міфологічних морських богів, які є уособленням морської піни та океанської прірви. Морські боги часто зображуються в коронах з кігтів омара, але на стіні цієї гробниці вони тягнуться один до одного, щоб тримати великий щит, відомий як кліпеус. Двоє крилатих немовлят, схожих на Купідона, завершують сцену.

Гробниця також вкрита розмальованими гірляндами та прикрашена приголомшливим зображенням Цербера, міфічного триголового пса, який охороняв римський підземний світ, якого захопив напівбог Геркулес в останньому зі своїх 12 подвигів. Поруч стоїть бог Меркурій, якого можна впізнати по його крилатому капелюсі.

До гробниці також входять вівтар, на якому члени сім’ї могли залишити подарунки померлим, а також самі похоронні ліжка, на яких покійні й досі лежать.

У перекладеній заяві суперінтенданта столичного округу Неаполя суперінтендант Маріано Нуццо сказав, що почуття виявлення гробниці невимовно і подякував археологам за їхні зусилля щодо розкриття та збереження інформації про історію регіону Джуліано. Сьогодні передмістя приблизно в 7,5 милі (12 км) на північний захід від Неаполя, Джуліано був однією з невеликих населених частин Кампанії, родючого регіону, який у давнину включав міста від Капуї до Салерно.

Попередні археологічні розкопки у вулканічній зоні Кампі Флегрей, що оточує Джуліано, виявили низку поховань римської епохи — як поховань, так і кремацій — розкопаних протягом чотирьох століть, від республіканської до імперської епохи. Джерело

Источник материала
loader
loader