19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд заарештував майно міжнародного аеропорту "Одеса"
Суд заарештував майно міжнародного аеропорту "Одеса"

Суд заарештував майно міжнародного аеропорту "Одеса"

Найвищий антикорупційний суд наклав арешт на майно комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Одеса". Про це пише прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

- За клопотанням детективів НАБУ, узгодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС наклав арешт із позбавленням права на відчуження та розпорядження майном у кримінальному провадженні з незаконного заволодіння майновим комплексом стратегічного об'єкта – КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та 2,5 млрд грн. Йдеться про будівлю старого терміналу та майно аеропорту в кількості 2488 одиниць, корпоративні права ТОВ "Одеса Аеропорт Девелопмент", а саме на 75% прав на ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», а також приміщення нового терміналу загальною площею 26 700 кв.м., - зазначили у відомстві.

Рішенням суду заарештовано будівлю старого терміналу та майно аеропорту у кількості 2488 одиниць, корпоративні права ТОВ "Одеса Аеропорт Девелопмент", а саме на 75% прав на ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", а також приміщення нового терміналу загальною площею 26,7 тис. кв.

Наприкінці серпня НАБУ та САП заявили про викриття групи, яка оволоділа майном "Міжнародного аеропорту "Одеса" вартістю 118 млн грн і доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн. Раніше правоохоронці оголосили про підозру колишньому меру Одеси Олексію Костусєву, його екс-заступнику, бізнесменам Борису Кауфману та Алексу Боруховичу, а також директору ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" Олексію Кочанову.

Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом