Масштабна корупція процвітає у найвищих ешелонах влади, – екс-нардеп
Масштабна корупція процвітає у найвищих ешелонах влади, – екс-нардеп

Масштабна корупція процвітає у найвищих ешелонах влади, – екс-нардеп

Про це у коментарі заявив народний депутат VIII скликання, колишній заступник командира батальйону "Азов" Ігор Мосійчук, пише сайт From.ua.

Мосійчук наполягає: цей факт підтверджує вимогу президента, озвучену на нещодавній зустрічі з журналістами National Media Talk 2023, про що повідомила головний редактор «Дзеркала Тижня» Юлія Мостова.

«Я переглянув реакції журналістів, які були присутніми на цій зустрічі… Я вважаю приховування корупції злочином. Це неприпустимо, тому готую відповідну заяву про скоєння злочину, яку найближчими днями планую подати до правоохоронних органів», - повідомив він.

Колишній парламентар додає: більшою мірою корупція в Україні процвітає у сферах, пов'язаних із діяльністю правоохоронних органів, у сфері економіки, енергетики і, безумовно, у самому Офісі президента.

Більше того, як стверджує співрозмовник, незважаючи на те, що джерелом найбільшої корупції в Україні є уряд, саме найвище керівництво країни несе відповідальність за корупційні дії, що здійснюються в країні.

«Джерелом найбільшої корупції є все-таки уряд, тому що урядові рішення призводять до розподілу коштів і так далі», - зазначив він.

Мосійчук наголошує: західні партнери України вкрай незадоволені цією ситуацією, у зв'язку з чим вимагають від президента Володимира Зеленського дієвих заходів щодо боротьби з корупцією, зокрема, прибрати зі свого оточення помічених на махінаціях чиновників.

«Західні партнери зараз зосередилися, і це ми можемо бачити, у тому числі з публікацій у ЗМІ, які афілійовані з нашими західними партнерами та з «Українською правдою» на зачистку в Офісі президента. Ходять чутки, що вона має відбутися найближчими днями. Але такі чутки ходили вже не раз, а президент відстоював голову Офісу президента, а голова ОП відстоював своїх. Тому коли ми говоримо про корупцію, то треба дивитися корупцію, яка пов'язана з Офісом Президента. Нема корупції в Україні, не пов'язаної з Офісом президента. Це не означає, що кінцевим бенефіціаром цієї корупційної схеми є Офіс, але Офіс дозволяє цій схемі існувати, він нічого не робить, щоб її знищити», - зауважив колишній нардеп.

Мосійчук додає: такі діяння підпадають під статтю 396 Кримінального кодексу України – приховування злочинів.

«Під час військового стану – це максимальний вид покарання: три роки позбавлення волі. Це лише приховування злочину, не участь. Крім того, Офіс продемонстрував нездатність здобути перемогу над корупцією, подолати корупцію, і це чітко видно по кейсу військкомів», - підсумував він.

Источник материала
Поделиться сюжетом