Кібератака на лікарні Нью-Йорка поставила під загрозу здоров'я громадян
Кібератака на лікарні Нью-Йорка поставила під загрозу здоров'я громадян

Кібератака на лікарні Нью-Йорка поставила під загрозу здоров'я громадян

Мережа лікарень Нью-Йорка Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth) оголосила про відновлення своїх онлайн систем після тижня збоїв, викликаних кібератакою.

16 жовтня лікарні HealthAlliance Hospital, Margaretville Hospital та Mountainside Residential Care Center зіткнулися з «потенційною загрозою кібербезпеці та збоєм в ІТ-системі». Через це всі три медичні установи перестали приймати пацієнтів на тиждень. Крім того, з 14 по 17 жовтня до лікарень перестали прямувати бригади швидкої допомоги, але мережа лікарень не уточнила, чи пов'язані перенаправлення бригад з інцидентом. Телефони, електронна пошта та інтернет-сервіси лікарень було відключено.

Для відновлення мережі Westchester Medical Center Health Network вимкнула усі пов'язані ІТ-системи у трьох установах увечері 20 жовтня. До вечора 21 жовтня медустанови заявили про повне відновлення роботи та поновлення прийому пацієнтів. Однак пацієнти з ознаками інсульту тимчасово направлятимуться до інших лікарень регіону. Подробиці інциденту так і не було розкрито.

Протягом тижня жителі регіону висловлювали свою стурбованість ситуацією. Незважаючи на початкові запевнення, що догляд за пацієнтами не припинився, деякі мешканці повідомляли про проблеми при отриманні медичної допомоги.

Лікарня також повідомила ФБР та Департамент охорони здоров'я штату Нью-Йорк про інцидент. Розслідування ведеться силами неназваної сторонньої ІБ-компанії.

За даними дослідження університету Міннесоти, летальність у лікарнях збільшується на 20-35% для пацієнтів, які надходять до лікарні під час атаки програми-вимагача. Проблема досягла і Конгресу США, де нещодавно відбулося слухання щодо кібератак на медичні установи.

Источник материала
loader
loader