19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РПЦ не зникне сама собою, як роса на сонці — Юрій Гудименко
РПЦ не зникне сама собою, як роса на сонці — Юрій Гудименко

РПЦ не зникне сама собою, як роса на сонці — Юрій Гудименко

Буде довгий і складний процес, іноді кривавий, наголосив військовослужбовець

Нещодавнє голосування у Верховній Раді про заборону проросійських церковних організацій — це лише початок процесу. До реального зникнення російського впливу в релігійному питанні пройде чимало місяців або навіть кілька років.

Про це у Facebook розповів військовослужбовець і голова ГО "Українське об’єднання "Мрія" Юрій Гудименко.

"Для початку, законопроєкт про заборону УПЦ (Московський патріархат) пройшов лише перше читання. Попереду правки, друге читання, підпис голови парламенту, підпис президента і все інше. Це час. По-друге, проголосований законопроект фактично наймʼякший. Це абсолютно точно краще, ніж нічого. Але до прикладу законопроект №8221 авторства Миколи Княжицького має абсолютно чіткій і набагато швидший механізм ліквідації цих імперських метастазів. І "швидший" тут важливе слово. Не буде ситуації, в якій є голосування, підписи, публікація в "Голосі України" і наступного ранку РПЦ зникає, як роса на сонці. Буде багатомісячний і навіть багаторічний процес. Складний і навіть інколи кривавий", — підсумував Гудименко.

За словами військового, у проголосованому законопроекті авторства Кабміну механізм доволі ускладнений і потребуватиме багато часу для втілення.

"Для мене є лише один індикатор – чемпіон світу з чортизму в ультраважкій вазі, володар титулу "митрополіт Запорізький і Мелітопольський" по версії РПЦ, відомий як владика Лука (наголос на останню літеру). Тотально ватний упир, який щоденно видає пости про братські народи й при цьому почуває себе чудово як ніколи", — підсумував Юрій Гудименко.

Варто зазначити, що Юрій Гудименко вступив у публічний конфлікт з митрополитом МП Лукою Коваленком у 2018 році. Інцидент трапився у Запоріжжі, коли місцевий священик Московського патріархату безпосередньо під час похорону відмовився відспівувати загиблого внаслідок нещасного випадку малюка, назвавши його "нехрещеним" (бо дізнався, що дитину хрестили в храмі УПЦ Київського патріархату). Юрій Гудименко у відповідь розпочав кампанію "принеси ляльку", в рамках якої українці приносили іграшки під храми Московського патріархату. Внаслідок цих подій було порушено кілька кримінальних проваджень, втім вони не призвели до кардинальних результатів.

Теги по теме
УПЦ УПЦ МП РПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом