Шмигаль оголосив про створення підприємства «Рейнметал – Українська оборонна промисловість»
Шмигаль оголосив про створення підприємства «Рейнметал – Українська оборонна промисловість»

Шмигаль оголосив про створення підприємства «Рейнметал – Українська оборонна промисловість»

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та державний концерн «Українська оборонна промисловість» (колишній Укроборонпром) офіційно утворили спільне підприємство. Про це 24 жовтня під час свого візиту до Берлина повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

- ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість» було зареєстровано 18 жовтня. Радий оголосити про це під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні, — написав Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Підприємство буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на підприємстві буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG, розповів Шмигаль.

- Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу, — заявив він.

У Берліні Шмигаль провів зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Він також вручив Шольцу сертифікат про зареєстроване в Україні підприємство.

Міністр стратегічної промисловості Олександра Камишін розповів, що перед початком офіційних заходів бізнес-форуму українська урядова делегація зустрілася з представниками 25 найбільших німецьких оборонних компаній та галузевих об’єднань. Серед них є компанії, що вже працюють в Україні, а також ті, що лише розглядають цю перспективу.

- Тепер ми впевнено рухаємося до наступного етапу — виробництва західної зброї в Україні, — заявив він.

Укроборонпром у травні 2023 року оголосив, що уклав угоду про стратегічне партнерство з Rheinmetall, мета якого — створення спільного підприємства. У червні держконцерн "Укроборонпром" реорганізували в акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Теги по теме
Германия Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом