Медмобіль з ліками та медиками на Вінниччині: у яких громадах буде доступний огляд місцевих жителів
Медмобіль з ліками та медиками на Вінниччині: у яких громадах буде доступний огляд місцевих жителів

Медмобіль з ліками та медиками на Вінниччині: у яких громадах буде доступний огляд місцевих жителів

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Днями, 23 жовтня, на Вінниччині стартував черговий етап благодійної ініціативи “Лікар для села”, передає УНН із посиланням на пресслужбу благодійного фонду "МХП-Громаді".

Деталі

Медмобіль, облаштований реактивами та медичним обладнанням, з кількома лікарями цього тижня курсуватиме Тростянецькою громадою. Місцеві жителі мають змогу пройти огляд терапевта, окуліста та зробити повне УЗД-обстеження всіх органів.

Проєкт став можливим завдяки співпраці кількох партнерів: за сприяння та підтримки Благодійного фонду "МХП-Громаді" й міжнародних партнерів MOAS, RMH Latvija та Благодійного фонду Оксани Дмитрієвої.

“Цей проєкт стартував торік. Від грудня 2022 року до кінця жовтня ми вже оглянули тільки на Вінниччині близько 2 тис. українців. Робимо виїзди в різні громади, адже постійно бачимо запит на доступ до медичних послуг. Люди особливо відзначають не лише можливість пройти огляд у кількох медичних спеціалістів за один раз, але також на місці отримати деякі ліки, а за необхідності - окуляри”, - прокоментувала провідна фахівчиня із соціальних проєктів Благодійного фонду “МХП-Громаді” Леся Турчинська.

23 жовтня в селі Демидівка до терапевта на огляд прийшло 29 місцевих жителів, до окуліста - 25 (17 з них отримали безплатні окуляри), а УЗД-обстеження зробили для 20 людей.

“Люди дуже вдячні за таку можливість пройти в одному місці швидко всіх лікарів. Подібну ініціативу потрібно продовжувати на постійній основі”, - додав староста села Демидівка Василь Грабар.

24 жовтня огляд пацієнтів відбувається в селі Гордіївка, 25 та 26 жовтня - запланований у селі Тростянчик.

Довідка

“МХП-Громаді” - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Источник материала
Поделиться сюжетом