Apple може використовувати Vision Pro для діагностики та лікування психічних захворювань
Apple може використовувати Vision Pro для діагностики та лікування психічних захворювань

Apple може використовувати Vision Pro для діагностики та лікування психічних захворювань

Згідно з новим матеріалом видання The Information, всередині компанії Apple обговорюють можливість використання гарнітури Vision Pro для виявлення ознак психічних розладів і, можливо, їх лікування.

З чуток, у Apple вже є більш серйозні плани щодо використання Vision Pro, ніж було оголошено, і, зокрема, йдеться про можливості в галузі охорони здоров’я, наприклад, про те, щоб хірурги могли бачити життєво важливі дані під час операцій. Крім того, в дуже багатьох патентах компанії, пов’язаних із гарнітурою, йдеться про використання датчиків для визначення рівня стресу користувача.

За інформацією The Information, співробітники Apple також працюють над більш конкретним застосуванням технології для допомоги людям із психічними розладами. З посиланням на неназвані джерела, безпосередньо знайомі з ходом дискусії, видання повідомляє, що Vision Pro може оцінювати вираз обличчя користувача для виявлення депресії, тривоги тощо.

Потім, за словами співрозмовників видання, гарнітура зможе виводити на екран зображення і відтворювати аудіо, що дасть змогу поліпшити емоційний стан власника.

За наявними даними, співробітники Apple витратили чимало часу на опрацювання цієї ідеї. Стверджується, що вони найняли експертів у галузі охорони здоров’я спеціально для вивчення таких можливостей.

Apple не прокоментувала цю публікацію. Однак, за даними видання, багато людей, які працювали над Vision Pro протягом останніх кількох років, стверджують, що активно вивчали подібні ідеї.

Основна концепція в кожному випадку полягає у використанні камер і функцій відстеження погляду Vision Pro для вимірювання так званого “афекту” користувача. Афект – це психологічний термін, що охоплює почуття та настрої, які відчуває людина, і про які сигналізує її тіло.

У публікації не уточнюється, як Apple ставиться до цих досліджень і чи є в них узагалі якісь переваги, які можуть з’явитися в наступних версіях Vision Pro.

Компанія заявляє, що Vision Pro буде випущено на початку 2024 року. Зовсім недавно повідомлялося, що навчання персоналу роботі з цим продуктом почнеться в перші місяці наступного року.

Источник материала
loader
loader