«Пости з дезинформацією в X стали непридатними для монетизації» — Маск
«Пости з дезинформацією в X стали непридатними для монетизації» — Маск

«Пости з дезинформацією в X стали непридатними для монетизації» — Маск

Пости X (Twitter), які виправлятимуть за допомогою системи перевірки фактів Community Notes, стануть «непридатними для участі в розподілі доходів», — заявив Ілон Маск.

Допомагаємо

Ідея в тому, щоб по максимуму стимулювати точність, а не сенсаційність.

Мільярдер зазначив, що будь-які спроби «використати Community Notes як зброю для демонетизації проти звичайних користувачів стануть очевидними одразу, тому що весь код і дані знаходяться у відкритому доступі».

Демонетизація користувачів, чиї дописи були виправлені, є одним із кроків, спрямованих на підвищення точності на платформі, для хоча б часткового повернення репутації, серед численного потоку оманливої інформації на X, як-от щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС, а також агресії росії проти України.

Будь-хто може зареєструватися і зробити свій внесок у Community Notes, передає Tech Crunch. Він полягає в тому, щоб зробити  коротку замітку про контекст будь-якого допису, включивши важливе упущення або виправивши помилку. Інші користувачі з «різних точок зору» можуть оцінити корисність запропонованих приміток. Дописи, які отримують найбільшу кількість голосів, з’являються вгорі.

 

Втім, навіть так не зрозуміло, наскільки неупередженими є користувачі Community Notes. X стверджує, що це різноманітна аудиторія, але компанія не оприлюднила демографічні зріз зареєстрованих, яких зараз налічується понад 100 000 у 44 країнах, згідно з дописом генерального директора X Лінди Яккаріно.

Теги по теме
Илон Маск Twitter
Источник материала
Поделиться сюжетом