Це наслідок роботи російської пропаганди, – МЗС України про антиєврейські погроми в Махачкалі
Це наслідок роботи російської пропаганди, – МЗС України про антиєврейські погроми в Махачкалі

Це наслідок роботи російської пропаганди, – МЗС України про антиєврейські погроми в Махачкалі

Про це в коментарі 24 Каналу заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко. Він наголосив, що ці події відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм.

Росія десятиліттями культивувала почуття ненависті до інших народів

Ніколенко заявив, що події в Махачкалі – це вкорінений антисемітизм, який насаджували російські еліти та суспільства. Він підкреслив, що така ненависть до інших народів є наслідком російської пропаганди.

Погрози розправитися із євреями – наслідок роботи російської державної пропаганди, яка десятиліттями культивувала серед росіян почуття ненависті до інших народів. Пригадаємо, що не так давно президент Путін та міністр закордонних справ Лавров виступали з образливими антисемітськими заявами,
– заявив Ніколенко.

У МЗС також наголосили: російські звинувачення, що до протестів в Дагестані буцімто причетна Україна, – це намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову.

"Ми глибоко переконані, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де у світі", – наголосив Ніколенко.

Протести у Махачкалі: останні новини

  • Увечері 29 жовтня у столиці Дагестану сталися масові погроми після того, як в аеропорту приземлився рейс з Тель-Авіву. Місцеві мусульмани почали викрикувати антисемітські гасла, тримали палестинські прапори й плакати із написами "Ми проти єврейських біженців".
  • Протестувальники у пошуках громадян Ізраїлю перевіряли документи у людей, які виходили із будівлі аеропорту. Дагестанці навіть вилазили на крило літака й намагалися так потрапити на борт. Євреїв шукали й у повітрозабірнику.
  • В Ізраїлі відреагували на події у Махачкалі. У МЗС країни наголосили, щосерйозно ставляться до спроб завдати шкоди ізраїльським громадянам і євреям де б то не було.
Теги по теме
Россия МИД Украины
Источник материала
loader
loader