Україна відправила дипломатичну ноту Польщі через можливе блокування кордону
Україна відправила дипломатичну ноту Польщі через можливе блокування кордону

Україна відправила дипломатичну ноту Польщі через можливе блокування кордону

Протести заплановані на п'ятницю 3 листопада на пропускному пункті Корчова – Краківець. Вони триватимуть два місяці, тобто до кінця року.

Про що нота до Польщі

Посол України в Польщі Василь Зварич повідомив, що наша держава направила ноту Польщі – просить не допустити блокування польськими перевізниками спільного кордону чи обмеження руху на кордоні. За його словами, це тільки нашкодить обом сторонам. До того ж через війну в Україні пункти пропуску і так навантажені.

Такі погрози протестувальників блокувати рух у пунктах пропуску зовсім не допомагають іміджу Польщі, а також тим польським підприємцям, які беруть участь чи мають намір брати участь у проєктах з відбудови України. Посольство і генеральне консульство України перебувають у постійному контакті з міністерством інфраструктури Польщі та підкарпатським і люблінським воєводами,
– каже Василь Зварич.

Він висловив сподівання, що польська влада порозуміється з потенційними протестувальниками і кордон не блокуватимуть.

Чого хочуть поляки

Після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС конкуренція між перевізниками зросла. Польські перевізники, очевидно, програють українським, тож вирішили протестувати. Серед їхніх вимог– посилити правила перевезень для іноземних перевізників і неможливість реєструвати у Польщі ті компанії, чиї фінанси не на території ЄС.

Поки не ясно, як можна буде перетинати кордон під час цих протестів. У ДПСУ чекають на роз'яснення польської сторони щодо цього, а відтак нададуть рекомендації.

Теги по теме
Новости Украины Польща МИД Украины
Источник материала
loader
loader