На Буковині відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery
На Буковині відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

На Буковині відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

У Чернівецькій області відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, передає Укрінформ.

"Меморандум про партнерство та співпрацю підписали Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та проєкт RECOVERY Віктора й Олени Пінчуків. Ним передбачено створення інноваційного реабілітаційного центру потужністю до 50 ліжок для поранених захисників і захисниць України”, - поінформував Запаранюк.

Він зазначив, що за кошти проєкту заплановано ремонт одного з ключових госпіталів Буковини, де розміститься центр, оснащення його інноваційним медичним обладнанням і проведення навчань мультидисциплінарної команди лікарів.

За словами начальника ОВА, у цьому реабілітаційному центрі надаватимуть медичні послуги, психологічну реабілітацію, будуть створені комфортні умови для пацієнтів, лікарів та відвідувачів із дотриманням принципів безбар'єрності для потреб маломобільних груп населення.

Проєкт Recovery спрямований на розбудову галузі реабілітації в Україні, що передбачає створення національної мережі інноваційних центрів, міжнародні освітні програми для фахівців і складне протезування військових за кордоном у випадках, коли це неможливо в Україні.

Зараз працює вже 7 реабілітаційних центрів Recovery, що надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Вінниці, Одесі та у Дніпропетровській області.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня у Львові на базі лікарні Святого Луки Першого територіального медичного об’єднання запрацював новий реабілітаційний центр для поранених військових.

Теги по теме
Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом