Суд дозволив Приватбанку повернути 245 АЗС підконтрольних Коломойському
Суд дозволив Приватбанку повернути 245 АЗС підконтрольних Коломойському

Суд дозволив Приватбанку повернути 245 АЗС підконтрольних Коломойському

Центральний апеляційний господарський суд ухвалив рішення на користь Приватбанку у справі щодо повернення контролю над 245 заправками, якими на умовах лізингу володіють компанії з групи «Приват» Ігоря Коломойського. Про це повідомляє пресслужба Приватбанку.

Як зазначається, протягом майже трьох років Приватбанк не міг розпоряджатися 245 автозаправками, які були на балансі банку з часів до націоналізації. АЗС були у лізингу та суборенді.

«Весь цей час суди забороняли державному банку отримати контроль над своїм майном. Сторонні особи продовжували користуватися АЗС та отримувати прибутки», – сказав адвокат банку.

Як зазначається, Приватбанк недоотримав від лізингоотримувачів понад 10 млрд грн.

У 2019-2020 роках ПриватБанк почав процес розірвання договорів лізингу і повернення АЗС під свій контроль.

«Позивачів у таких справах, як правило, понад 50. Вони постійно створюють причини, з яких судове засідання навіть не могло відбутися»,– сказав адвокат.

Мережа АЗС Групи «Приват» складається із понад 1500 заправок, що працюють під 11 брендами. Це найбільша консолідована мережа країни. У низці областей вони займають понад 40% на ринку. Формально управління мережею АЗС Привату здійснюють понад 50 юридичних осіб, які змінюються з інтервалом у рік.

Через заборгованість банк у березні 2020 року хотів розірвати договори лізингу. Але суд заборонив повертати АЗС банку.

Читайте також: Чому Коломойський не платить заставу? Деталі нового судового рішення

Источник материала
loader
loader