2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЄС передав Україні 370 шкільних автобусів
ЄС передав Україні 370 шкільних автобусів

ЄС передав Україні 370 шкільних автобусів

Українські громади отримали понад 370 шкільних автобусів від Євросоюзу. Це відбулося в межах кампанії «Шкільні автобуси для України», започаткованої президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і першою леді Оленою Зеленською. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«Торік під час візиту до Європарламенту розповіла про цю потребу пані президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. І ось українські громади отримують понад 370 автобусів. Це великий прояв солідарності», – зазначила Зеленська.

Зазначається, що в межах цієї кампанії Єврокомісія закупила 100 автобусів загальною вартістю приблизно 14 млн євро. Державні й приватні організації у країнах-членах ЄС надали ще 271 шкільний автобус.

Передані автобуси розподілять між шістьма областями, постраждалими від російської агресії: Київською, Сумською, Миколаївською, Дніпропетровською, Львовською та Чернігівською.

Україна отримала понад 370 шкільних автобусів від ЄС
фото: Офіс президента

«Потреба в автобусах досі залишається. Нині не вистачає приблизно 2100 автобусів. Зокрема, бракує понад 200 одиниць транспорту для дітей з інвалідністю. Тож допомога партнерів є вкрай важливою для українських громад й учнівства», – зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий, який також узяв участь у заході.

Олена Зеленська зауважила, що серед нових автобусів є й інклюзивні, що мають підйомники для учнів, які користуються колісними кріслами.

Источник материала
Поделиться сюжетом