У Рівному розпочав роботу реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY
У Рівному розпочав роботу реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

У Рівному розпочав роботу реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

У Рівному розпочав роботу реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

    © Recoveryua © Recoveryua © Recoveryua © Recoveryua
Працівники закладу зможуть надавати реабілітаційну допомогу понад 1000 військовослужбовцям щороку.

У Рівному відкрився інноваційнийреабілітаційний центр RECOVERY для поранених військових. Мультидисциплінарна команда закладу завдяки надсучасним технологіям зможе щороку надавати якісну реабілітаційну допомогу понад 1000 військовослужбовцям. Нині це вже восьмий центр, відкритий у рамках всеукраїнського проєкту RECOVERY, заснованого Віктором та Оленою Пінчуками. 

Проєкт RECOVERY є прикладом успішного партнерства між приватним сектором і державою, коли благодійники створюють інноваційні центри реабілітації на базі державних медичних установ. У Рівному коштом проєкту проведено ремонт другого та третього поверхів клініки, де розташоване реабілітаційне відділення та збільшено кількість ліжко-місць у палатному відділенні з 23 до 50. 

Простір реабілітаційного центру облаштовано з урахуванням світових стандартів інклюзивності — є санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів, просторі коридори із широкими дверними отворами та поручнями. Палати облаштовані багатофункціональними ліжками з електроприводом.

"Сучасний центр реабілітації в Рівному, оснащений передовим медичним обладнанням, об'єднує військових та команду лікарів у спільному прагненні до перемоги. Це місце, де віра й надія перетворюються на реальну можливість відновлення завдяки спільним зусиллям професійної команди. RECOVERY — це ексклюзивне середовище, де наші воїни отримають підтримку на шляху до активного, здорового життя", — розповів головний лікар міської лікарні, на базі якої розпочинає роботу центр RECOVERY, Олександр Шагера.

У центрі також облаштовано кабінети ерготерапії, асистивних технологій, індивідуальних занять. У лікувально-реабілітаційній зоні обладнано кабінет фізіотерапії та два зали фізичної реабілітації, оснащені сучасним обладнанням із віртуальною реальністю, що забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом.

Тренажери та апарати для реабілітації покривають весь спектр функціональних порушень пацієнтів, отриманих, зокрема внаслідок вогнепальних і мінно-вибухових поранень. Вони дають змогу відновлювати втрачені функції верхніх та нижніх кінцівок на високому технологічному рівні. 

У рівненському центрі залежно від потреб кожного пораненого з ним працюють за індивідуальною програмою — терапевти мови й мовлення, фізичні терапевти, лікарі фізичної реабілітаційної медицини, ерготерапевти, психологи та інші спеціалісти. 

"Уже понад 4 тисячі героїв пройшли реабілітацію в наших центрах, і сьогодні на відкритті я поспілкувався з командою рівненського RECOVERY – дуже класна, енергійна команда, я вірю що вони з цим обладнанням зроблять один із флагманських центрів. Я і моя дружина відчуваємо персональну відповідальність, для нас це дуже важливий проєкт. Ми розуміємо, що, на жаль, тих, хто потребує і потребуватиме реабілітації, набагато більше, ніж ліжок у наших центрах, тому не зупиняємося, розбудовуємо мережу далі",  —  розповів засновник проєкту RECOVERY Віктор Пінчук.

Реабілітаційні центри національної мережі RECOVERY також надають  послуги вКиєві, Львові, Вінниці, Одесі (два заклади) і вДніпропетровській області (два заклади). У цих центрах понад 4300 пацієнтів отримали реабілітаційну допомогу.

Засновники проєкту Віктор та Олена Пінчуки планують розширити мережу щонайменше до 16 інноваційних реабілітаційних центрів і 700 ліжко-місць до кінця 2024 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом