19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський обговорив із президентом Грузії лікування Саакашвілі
Зеленський обговорив із президентом Грузії лікування Саакашвілі

Зеленський обговорив із президентом Грузії лікування Саакашвілі

У середу, 8 листопада, президент України Володимир Зеленський обговорив із грузинською колегою Саломі Зурабішвілі стан та умови лікування колишнього глави цієї країни Міхеїла Саакашвілі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави України у Telegram.

Зеленський отримав вітання від неї і сам привітав дружній грузинський народ із позитивною оцінкою Єврокомісією спільних зусиль на шляху до Європейського Союзу. Зеленський також подякував Грузії за участь її представника у зустрічі радників на Мальті.

- Окремо подякував Грузії за участь її представника у зустрічі радників на Мальті. І порушило питання доступу громадянина України Михайла Саакашвілі до належних умов лікування, - написав президент.

Міхеїла Саакашвілі затримали грузинські правоохоронці ще у жовтні 2021 року. Його звинуватили у "зловживанні владою та переслідуванні політичних опонентів", за що він отримав шість років в'язниці. Екс-глава Грузії вісім разів оголошував голодування, в результаті його стан здоров'я значно погіршився. Нещодавно Саакашвілі був присутнім на судовому засіданні у онлайн-форматі. Там він показав, наскільки сильно схуд. Після цього Зеленський віддав розпорядження Міністерству закордонних справ викликати грузинського посла на килим. Пізніше дипломата відправили до Тбілісі, йому порадили провести консультації із владою.

Теги по теме
Владимир Зеленский Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом