У Києві спалах скарлатини? ЗМІ б’ють на сполох, що відомо
У Києві спалах скарлатини? ЗМІ б’ють на сполох, що відомо

У Києві спалах скарлатини? ЗМІ б’ють на сполох, що відомо

Офіційної інформації щодо ситуації немає

У вівторок, 14 листопада, з’явилася інформація про те, що столичні школи закриваються на карантин через спалах скарлатини. Ця інфекційна хвороба поширена серед дітей і передається найчастіше повітряно-краплинним шляхом.

Про спалах скарлатини у Києві заявили ЗМІ та інформацію про це одразу ж підхопили київські Телеграм-канали. Користувачі соцмереж з подивом відреагували на заяви про карантин і скептично поставилися до цієї інформації.

На даний момент у ЗМІ заявили, що у класному чаті однієї зі столичних шкіл з’явилося повідомлення від вчителя щодо введення карантину. Зазначається, що з вівторка, 14 листопада, у класі буде запроваджено карантин через те, що один із учнів, нібито, захворів на скарлатину.

"Якщо більше ніхто не захворіє, то у понеділок, 20 листопада, виходимо до школи", - йдеться у повідомленні.

Насторожує той факт, що немає жодної підтвердженої інформації про те, скільки дітей захворіло на скарлатину на даний момент у столиці і чи дійсно на скріншоті представлений діалог із класного чату однієї київських шкіл.

Швидше за все, йдеться про одиничний випадок і відхід на карантин одного класу на тиждень.

Скрин з класного чату

Журналісти "Телеграфа" звернулися до Департменту охорони здоров’я КМДА за коментарем щодо даної інформації. Там пообіцяли надати коментар після офіційного запиту. Також інформацію про епідемію скарлатини в Києві на момент публікації матеріалу не підтвердили і в МОЗ.

Користувачі соцмереж з недовірою поставилися до заяви про карантин у столичних школах. Люди почали активно коментувати пост із цією інформацією та висловлювати сумніви щодо епідемії:

Раніше "Телеграф" розповідав про небезпечну "хворобу легіонерів": чи готові до неї в Україні і що вона є. Україні є все необхідне, щоб одразу діагностувати легіонельоз чи "хворобу легіонерів", спалах якого влітку стався у сусідній Польщі. Ця хвороба не нова і вона є постійно, але часом реєструють її спалахи.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

Теги по теме
Киев Карантин
Источник материала
Поделиться сюжетом