У Харкові доцента вишу затримали за корегування ударів росіян
У Харкові доцента вишу затримали за корегування ударів росіян

У Харкові доцента вишу затримали за корегування ударів росіян

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Служба безпеки України затримала доцента одного з університетів Харкова, який працював на російське гру і корегував удари окупантів по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру, повідомляє СБУ, пише УНН.

Цитата

«Зловмисником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Серед основних завдань ворожого агента, як вказали у СБУ, була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів піддавалося обстрілам з боку російсько-окупаційних військ.

Також зловмисник, як зазначили у спецслужбі, відстежував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, у тому числі з боєприпасами та амуніцією українських воїнів. Ще одним його завданням було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій на території Харкова.

Співробітники СБУ викрили агента воєнної розвідки рф і затримали його у власному помешканні в обласному центрі.

За матеріалами слідства, він передавав розвіддані до російського гру через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором.

Російському агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник, який коригував удари рф по Запоріжжю, отримав 15 років тюрми

Теги по теме
война СБУ Харьков и Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом