Пушкін – все: у Києві демонтували пам’ятник
Пушкін – все: у Києві демонтували пам’ятник

Пушкін – все: у Києві демонтували пам’ятник

Далі на черзі – пам'ятник Щорсу.

У Києві на Берестейському проспекті 15 листопада демонтували пам'ятник російському поетові Олександру Пушкіну.

Про це повідомив радник мера столиці Дмитро Білоцерківець.

Радник мера Києва опублікував фото і відео демонтажу пам’ятника Пушкіну. На кадрах видно, як працівники за допомогою крану обережно підіймають багатотонну скульптуру із місця її розташування.

"Лише під кінець другого року повномасштабної війни до Кабміну дійшло, що Пушкін не є частиною української культури і чиновники погодили ініціативу Києва про знесення цього пам’ятника", – йдеться в дописі чиновника.

Куди подінуть пам'ятник Пушкіну

Епопея з демонтажем монумента російському поету тривала від початку повномасштабної війни, поки столична влада не отримала "добро" від Мінкультури.

"Скульптуру вже демонтували, а от з постаментом, на якому сидів бронзовий Пушкін – складніше. Ми будемо намагатися його демонтувати, але є технічні моменти, які можуть ускладнити процес. Постамент дуже важкий – близько 20 тонн. Зараз шукаємо відповідну техніку, за допомогою якої це можна буде зробити. Тому роботи з демонтажу ще тривають", – розповів у коментарі для ТСН.ua Михайло Буділов, директор Департаменту міського благоустрою КМДА.

Він додав, що пам’ятник Пушкіну відвезуть на спеціальний майданчик у Музеї авіації, який зараз визначений для тимчасового зберігання радянських монументів, прибраних з вулиць Києва.

Наступним демонтують пам’ятник Щорсу

За словами Буділова, після цього планують взятися за демонтаж кінного пам’ятника Миколі Щорсу на бульварі Шевченка. Але поки не відомо, коли відбудеться сам демонтаж. 

"Роботи з демонтажу Щорса значно складніші. Швидко демонтувати цей пам’ятник не вийде, потрібно залучати до роботи будівельників. До того ж, зараз обговорюється питання, чи зберігати на бульварі кінний пам’ятник без Щорса", – розповів Буділов.

  • Замість Леніна — тризуб: в окупованій Новій Каховці підпалили пам’ятник очільнику більшовиків (фото)
  • У Росії встановили пам’ятник “чорному барону”: комуністи протестують (фото)
  • У Львові демонтували чергову радянську скульптуру: яку саме
Источник материала
Поделиться сюжетом