У Києві демонтували пам’ятник Пушкіну. Фото і відео
У Києві демонтували пам’ятник Пушкіну. Фото і відео

У Києві демонтували пам’ятник Пушкіну. Фото і відео

У Шевченківському районі Києва в середу, 15 листопада, демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Де його будуть зберігати, наразі невідомо.

Про це повідомив кореспондент OBOZ.UA. У столиці продовжується процес дерусифікації.

Так, вранці 15 листопада, пам’ятник Пушкіну залишався на своєму місці, проте  вже близько 12:00 слало відомо, що монумент демонтували за допомогою спецтехніки.

"Лише під кінець другого року війни до Кабміну дійшло, що Пушкін не є частиною української культури і чиновники погодили ініціативу Києва про знесення цього памʼятника. І на тому дякуємо. Зносимо!", – написав депутат Київради Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Наразі на своєму місці ще знаходиться пам’ятник радянському діячу Миколі Щорсу, якій встановлено на бульварі Тараса Шевченка. Коли його приберуть, наразі не відомо.

Нагадаємо, раніше активісти неодноразово вимагали знести пам’ятники Олександру Пушкіну та Миколі Щорсу. Відповідні заклики було зроблено за допомогою надписів на цих монументах.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві демонтували погруддя більшовику Михайлу Кирпоносу. Це один з 69 об'єктів, які мають бути прибрані згідно рішення міськради.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом