На Львівщині за добу медики зафіксували рекордне число випадків інсульту
На Львівщині за добу медики зафіксували рекордне число випадків інсульту

На Львівщині за добу медики зафіксували рекордне число випадків інсульту

За добу, 14 листопада, у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мали рекордне число випадків інсульту – 49!

Про це повідомляється на сторінці медичного закладу у ФБ.

«Якщо подивитися на статистику, то у порівнянні з попередніми місяцями, кількість інсультів зростає. Для прикладу: у липні зафіксовано 682 виїзди на інсульт, в серпні – 748, у вересні 751, в жовтні – 804 випадки», - наголошується у повідомленні. ЛОЦЕМД.

«Практично кожну зміну ми виїжджаємо до пацієнтів, в яких за симптомами є ознаки мозкового інсульту, – розповіла лікарка з медицини невідкладних станів підстанції №3 м. Львова Зоряна Опалинська.

Якщо колись вважалося, що це виключно старші люди і пацієнти з багатьма супутніми захворюваннями, то така картина не відповідає теперішньому часу. Інсульти значно «помолодшали».

«Впливає ситуація в країні, стан ментального здоров’я громадян», - зазначається у повідомленні.

Якщо хтось опинився поруч з людиною, симптоми в якої вказують на ознаки мозкового інсульту. Зберігайте, наскільки це можливо, холоднокровність. Чим страшний інсульт, людина ментально (головою) розуміє, що з нею відбувається, проте не може володіти своїм тілом. Це дуже стресово: ти не можеш функціонувати так, як функціонував годину тому. Бажано своєю поведінкою не посилювати стрес. А коректно і спокійно допомагати. І телефонувати на 103, – наголошують медики.

 

 

На Львівщині за добу медики зафіксували рекордне число випадків інсульту - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Источник материала
loader
loader