20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Небезпечно так само, як 15 цигарок на день: ВООЗ створила міжнародну комісію з самотності
Небезпечно так само, як 15 цигарок на день: ВООЗ створила міжнародну комісію з самотності

Небезпечно так само, як 15 цигарок на день: ВООЗ створила міжнародну комісію з самотності

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила самотність глобальною проблемою громадської охорони здоров’я і створила спеціальну міжнародну комісію на чолі з головним хірургом США .

Хто увійшов до складу комісії

Повідомляється, що до складу комісії з самотності увійшли 11 правозахисників і міністрів уряду, включно з міністром з адаптації до зміни клімату у Вануату Ральфом Регенвану і міністром з питань самотності та ізоляції в Японії Аюко Като.

– Це сталося після того, як пандемія Covid-19 зупинила економічну та соціальну активність, підвищивши рівень самотності, а також на тлі нового усвідомлення важливості цієї проблеми. Комісія працюватиме три роки, – йдеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Серйозні ризики самотності

За словами Мурті, ризики для здоров’я від самотності такі ж серйозні, як паління до 15 сигарет на день, і навіть вищі, ніж ризики, пов’язані з ожирінням і відсутністю фізичної активності.

Хоча самотність часто розглядають як проблему для розвинених країн, Мурті зазначив, що рівень соціальної ізоляції, який відчуває кожна четверта літня людина, однаковий у всіх регіонах світу.

Самотність серед літніх

На думку експертів, у літніх людей самотність пов’язана зі збільшенням ризику розвитку деменції на 50% і збільшенням ризику розвитку ішемічної хвороби серця або інсульту на 30%.

Самотність серед молоді

– Самотність також псує життя молоді. За даними, які, найімовірніше, занижені, від 5% до 15% підлітків самотні, – зазначають фахівці ВООЗ.

За словами експертів, молоді люди, які відчувають самотність у школі, частіше кидають університет. Це також може призвести до погіршення економічних результатів: відчуття відірваності та відсутності підтримки на роботі загрожує зниженням продуктивності праці.

Теги по теме
ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом