Проблеми в інвесторів з ДП "Волиньторф" почалися через те, що вони зайшли на "чужу" територію, – Бровченко
Проблеми в інвесторів з ДП "Волиньторф" почалися через те, що вони зайшли на "чужу" територію, – Бровченко

Проблеми в інвесторів з ДП "Волиньторф" почалися через те, що вони зайшли на "чужу" територію, – Бровченко

ДБР та прокуратура м. Києва ініціювали відкриття кримінального провадження щодо ТОВ "Агробіостандарт" по результатам торгів відносно ДП "Волиньторф" на платформі Прозорро через те, що інвестори не захотіли миритися з кабальними умовами місцевих бізнесменів. Про це заявив акціонер ТОВ "Агробіостандарт" Костянтин Бровченко на пресс-конференції в "Інтерфакс-Україна".

Бровченко заявив, що вже після торгів до нього звернувся директор КП Капустюк. "...Приїжджає до мене з пропозицією конкретною, що ми закриваємо всі кримінальні справи, ми автори цих кримінальних справ, ми закриваємо всі ваші проблеми, а ви віддаєте нам 50% своєї компанії. Тобто не вийшло у них відтягнути приватизацію, не вийшло зірвати приватизацію, не вийшло купити за три копійки на третьому, четвертому раунді. Ну, тоді ми вам створюємо проблематику і вирішуємо таким чином", - стверджує акціонер "Агробіостандарту".

Бізнесмен також наголосив, що вони були єдиною компанією на торгах по ДП "Волиньторф" і чесно придбали його на 23 млн. грн. вище від стартової ціни. "На нашу думку стартова ціна в 190 млн грн. дуже висока. Але ми вирішили придбати підприємство", – зазначив він.

Костянтин Бровченко поділився своїм баченням такої високої ціни. "Ідея місцевих корупціонерів була відігнати охочих вартістю. Крім того, "Волиньторф" не має спецдозволів. На підприємстві є два спецдозволи, які дають змогу працювати ще 2 роки, а потім потрібно купувати на аукціоні нові", – наголосив він. І продовжив, що, зі слів вже згаданого Капустяка, "ТОВ "Волиньторф", яка була створена місяць тому, мала придбати підприємство на третіх торгах. З його слів: "Усі, окрім вас, знають чия область і без дозволу не сунуться".

"Якщо порівняти з торгами по ДП "Рівнеторф", то там стартова ціна була 47 млн, ми підняли планку на 202 млн, а наші конкуренти поставили 205 млн і виграли. Це була чесна боротьба, в якій ми програли. Тут, в ситуації з ДП "Волиньторф" ми чесно виграли, але замість нормальної роботи, отримали штучні кримінальні справи та тиск з боку місцевих ділків", – підкреслив Бровченко.

"Різниці між підприємствами майже немає. "Рівнеторф" виграє в сировинній базі, а "Волиньторф" виграє у більшій потужності переробки. І дуже дивує, що в випадку з "Рівнеторф" не було заниженої ціни. А у випадку з аукціоном щодо ДП "Волиньторф" в ДБР побачили "злочинну змову" з ФДМУ і продаж компанії за заниженою ціною на 100 млн грн., інкримінували кримінальну справу та через суд зупинили процес придбання підприємства", – резюмував Костянтин Бровченко.

Нагадаємо, 13 листопада акціонери ТОВ "Агробіостандарт" в ІА "Інтерфакс-Україна" заявили про спробу зірвати приватизацію ДП "Волиньторф". Так, за їх словами, суд у рамках відкритого ДБР кримінального провадження заблокував угоду купівлю підприємства, за придбання якого "Агробіостандарт" вже сплатив 254,7 млн грн. Компанія-покупець звинувачує комунальне підприємство "Волиньприродоресурс" і правоохоронців у корупційній спробі зірвати приватизацію. В ДБР відкрили кримінальне провадження через два тижні після оголошення переможця торгів. Постанову про визнання речовим доказом ДП "Волиньторф" було винесено за чотири дні - 23 жовтня, а суд задовольнив клопотання про арешт 25 жовтня.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны