19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Контратаки ЗСУ на Херсонщині та страйк польських перевізників на кордоні: головні новини 18 листопада
Контратаки ЗСУ на Херсонщині та страйк польських перевізників на кордоні: головні новини 18 листопада

Контратаки ЗСУ на Херсонщині та страйк польських перевізників на кордоні: головні новини 18 листопада

В Україні завершується 633 доба повномасштабної війни Росії. За цей день відбулося багато подій. Серед них – бойова робота Сил оборони України на лівому березі Херсонської області, однак поки не про все можна розповідати.

Армія РФ атакувала дронами об’єкт енергетичної інфраструктури в Одеській області. На південному напрямку знищено вісім ударних БПЛА, зокрема, у Миколаївській, Одеській і Херсонській областях.

Що відбулося в Україні та світі за добу 18 листопада 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться
  • Бойова робота ЗСУ в Херсонській області
  • Атака РФ по Одеській області
  • Нові санкції РНБО
  • Страйк перевізників на кордоні з Польщею
  • Атака БПЛА по російському авіаційному заводу в Смоленську
  • Суд у справі проти Трампа
  • Фейк пропаганди РФ про льотчика ЗСУ

Бойова робота ЗСУ в Херсонській області

Сили оборони України здійснюють контратаки на лівому березі Дніпра Херсонської області та закріплюються там, повідомила речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

За її словами, необхідно захистити жителів Херсону від артилерійських атак окупантів, тому українські підрозділи хочуть відігнати росіян щонайменше на 30 км від міста.

Гуменюк звернула увагу, що поки цієї ширини смуги немає, тому ЗСУ завдають вогневих ударів по позиціях РФ.

Атака РФ по Одеській області

В Одеському районі ворожий дрон вдарив по об’єкту енергетичної інфраструктури. Там пошкоджено адміністративну будівлю та поранено одного цивільного співробітника, повідомили Сили оборони Півдня.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Після нічної атаки дронів по Одеській області щонайменше 2 тис. родин залишились без постачання електрики, додатково ситуація ускладнилася несприятливими погодними умовами.

Нові санкції РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій.

Під санкції потрапили: експрем’єр-міністр Микола Азаров, ексміністр Дмитро Табачник, екснардепи Олег Царьов та Дмитро Святаш, глава окупантів Криму Сергій Аксьонов, очільник “ЛНР” Леонід Пасічник, депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін та екстелеведучий Юрій Кот.

Страйк перевізників на кордоні з Польщею

На кордоні України з Польщею у трьох пунктах пропуску заблоковано близько 2,8 тис. вантажівок, рух яких обмежили польські перевізники. Ця кількість стала більшою, якщо порівнювати з минулим днем.

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко поділився, що переговори української сторони з польськими перевізниками поки не дали результату. Учасники акції вимагають виконати вимоги, щоб скасувати транспортний безвіз для України.

Фото: Держприкордонслужба

Атака БПЛА по російському авіаційному заводу в Смоленську

Ударний безпілотник атакував авіаційний завод у Смоленську РФ, який виробляє ракети Х-59. За даними російських видань, дрон був пригнічений силами РЕБ і впав на територію Смоленського авіазаводу.

Внаслідок падіння безпілотник пробив дах цеху і вибухнув. Спалахнула пожежа, яку незабаром ліквідували. У даху там залишилася метрова пробоїна.

Суд у справі проти Трампа

Ще один американський суд постановив, що колишній президент США Дональд Трамп може брати участь у президентських виборах, попри справу про штурм Капітолія у січні 2021 року.

За даними іноземних видань, спробу заборонити Трампу балотуватися відхилили. Неясно, чи поширюється поправка до Конституції США часів Громадянської війни, яка забороняє учасникам заколоту займати державні посади, на президентську посаду.

Фейк пропаганди РФ про льотчика ЗСУ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов спростував фейк пропагандистів про те, що нібито чинний льотчик ЗСУ здійснив переліт на російську сторону.

Теги по теме
Владимир Зеленский СНБО Одесская область
Источник материала
Поделиться сюжетом