Умєров пояснив, чому замінили командувача Медичних сил ЗСУ
Умєров пояснив, чому замінили командувача Медичних сил ЗСУ

Умєров пояснив, чому замінили командувача Медичних сил ЗСУ

Міністр оборони Рустем Умєров заявив про те, що зробив подання президенту України Володимиру Зеленському щодо заміни командувача Медичних сил Збройних сил України Тетяни Остащенко, оскільки такого кроку чекали всі, хто б'ється в лавах Сил оборони.

"Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів", - зазначив міністр.

Умєров наголосив, що необхідно максимально цифровізувати процеси та дотримуватися усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки.

"Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі", - зазначив міністр.

Крім того, необхідна розбудова системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів.

"Забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих", - акцентував міністр.

Источник материала
Поделиться сюжетом