Умєров прокоментував можливу зміну військових командувачів
Умєров прокоментував можливу зміну військових командувачів

Умєров прокоментував можливу зміну військових командувачів

Умєров прокоментував можливу зміну військових командувачів

Міністр пообіцяв відразу повідомити про всі зміни.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що рішення щодо можливої зміни українських військових командувачів не ухвалювалися, але робиться все необхідне для підвищення ефективності.

«Тема, яка стосується зміни командувачів, вона проходить за всіма параметрами, які ми у своєму внутрішньому периметрі військовому обговорюємо. У цьому плані маємо сказати, що рішення поки не прийнято. І якщо це відбудеться, то ми дуже відкрито завжди будемо комунікувати це», - сказав Умеров на спільному брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у Києві 21 листопада.

Міністр зазначив, що «якщо такі речі відбуваються, то відбуваються у питаннях, які порушувалися раніше або для досягнення більшої ефективності».

Минулого тижня ЗМІ із посиланням на джерела в  Міністерстві оборони України заявили, що розглядається можливість звільнення трьох командувачів ЗСУ: командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександра Тарна та командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

Врешті 19 листопада президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко.

Водночас невдоволення в Офісі президента викликала і стаття головнокомандувачі ЗСУ Валерія Залужного, який у статті для The Economist повідомив, що російсько-українська війна стає «позиційною» війною статичних та виснажливих боїв, як у Першій світовій війні, на противагу «маневровій» війні руху та швидкості. Головнокомандувач назвав п'ять пріоритетів у війні із Росією. Під час інтерв'ю The Economist він попередив, що, найімовірніше, «глибокого та гарного прориву» у настанні ЗСУ не буде.  

Источник материала
Поделиться сюжетом