Зрадив Україну ще у 2014 році: стало відомо, хто наказав вбити письменника Вакуленка
Зрадив Україну ще у 2014 році: стало відомо, хто наказав вбити письменника Вакуленка

Зрадив Україну ще у 2014 році: стало відомо, хто наказав вбити письменника Вакуленка

Де зараз знаходиться зрадник невідомо

Українські правоохоронці встановили двох бойовиків з Луганської області, яких підозрюють у вбивстві відомого дитячого письменника Володимира Вакуленка під час окупації Харківщини. Журналістам вдалося поспілкуватися з родичами одного з підозрюваних.

Як пише "Слідство.Інфо", російські військові на чолі з луганчанином Владиславом Нескородьєвим з позивним "Лев", який перейшов на бік окупантів, неодноразово навесні 2022-го приходили у дім письменника. Зазначається, що він ймовірно віддав наказ солдату Удоденку розстріляти Вакуленка. Тіло письменника ідентифікували серед закатованих під час ексгумації у листопаді 2022 року.

Журналісти знайшли в російській соцмережі "Однокласники" сторінку Нескородьєва, який віддавав злочинні накази у складі російської армії. Зраднику України 33 роки, він має дружину Ліну та семирічну доньку.

Владислав Нескородьєв
Нескородьєв з дружиною

Сімʼя вирішила не виїжджати з окупованого Луганська, на відміну від рідної сестри Владислава — Сюзанни. Журналісти знайшли номер жінки, від них вона вперше почула про воєнні злочини, у яких підозрюють її брата. Після окупації міста росіянами, у 2014 році, жінка переїхала в Ірпінь, що на Київщині.

Сестра Нескородьєва Сюзанна

"Ви зараз це розповідаєте і в мене прям почало серце калатати. Я взагалі не знаю всю цю історію", — сказала Сюзанна.

Вона також розповіла, що коли російські війська окупували Київщину, то вона не встигла виїхати з дітьми у безпечне місце. Тому жінці довелося чекати на звільнення Ірпеня у підвалі будинку.

Про свого брата жінка знає небагато. За її словами, вона посварилася з ним, тому звʼязок не підтримує.

"Ми з ним не спілкуємося років 7. Я навіть не знаю, де він, що з ним. Ми завжди спілкувалися не дуже. Востаннє бачилися ще у 2014 році, коли ми були в Луганську", — сказала Сюзанна.

Жінка каже, що не знала навіть, що брат перейшов на бік окупантів: "Він робив на будівництвах, тітці й дядьку допомагав. Більше нічого такого я й не знаю. У Луганську (окупованому, — ред.) залишилася родина — брат Олександр Ковальов і мама. Тітка залишилася, тому що бабуся сказала, що не буде нікуди виїжджати. Усі інші чому так вирішили — за них не відповім, я не знаю. Кожен сам за себе вирішує".

Журналісти також зателефонували Нескородьєву, однак його український номер виявився недійсним. Але його тітка — Наталя Ковальова, яка живе у Луганську й задоволена окупацією, погодилася на спілкування.

Жінка каже, що теж посварилася з племінником, але виховувала його з дитинства, тому переконана, що Нескородьєв не здатний вбити цивільного. На своїй сторінці в "Однокласниках", жінка не приховує прихильність до Путіна та російської армії.

Генеральна прокуратура України підозрює Владислава Нескородьєва в організації вбивства ще трьох мирних мешканців Ізюма: Івана Шабельника, учасника АТО Юрія Кавуна та Леоніда Тарана.

Наразі невідомо, де знаходиться український зрадник. Ймовірно, чоловік продовжує окуповувати міста України на боці росіян. Йому загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років (стаття 438 КК України).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що на фронті загинув український письменник Максим Петренко. Він тривалий час вважався зниклим безвісти.

Теги по теме
война Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны