Ілон Маск приховував інформацію про безпеку свого мозкового імпланту
Ілон Маск приховував інформацію про безпеку свого мозкового імпланту

Ілон Маск приховував інформацію про безпеку свого мозкового імпланту

Четверо американських законодавців звернулися до Комісії з цінних паперів і бірж з проханням розслідувати, чи не здійснив Ілон Маск шахрайства з цінними паперами (SEC), нібито ввівши інвесторів в оману щодо безпеки мозкового імплантату, який розробляє компанія Neuralink.

Перевірка дотримання компанією Neuralink протоколів безпеки пов’язана з підготовкою до перших випробувань мозкового імплантату на людях, що є найважливішим етапом у реалізації амбіцій компанії з надання допомоги пацієнтам у подоланні паралічу та безлічі неврологічних захворювань.

У листі наводяться ветеринарні документи, отримані в ході експериментів Neuralink на мавпах, які свідчать про те, що імплантати мали на тваринах «виснажливий вплив», включаючи параліч, судоми та набряк мозку.

Щонайменше 12 молодих і здорових мавп зазнали евтаназії «внаслідок проблем з імплантатом компанії», йдеться в листі.

При цьому Маск, генеральний директор Neuralink, применшив стурбованість інвесторів результатами випробувань на тваринах, йдеться у листі. Раніше Маск написав, що «жодна мавпа не померла внаслідок імплантації Neuralink».

Блюменауер та інші законодавці написали в SEC, що вивчені ними факти свідчать про те, що загибель тварин в експериментах Neuralink «безпосередньо пов’язана з безпекою та ринковою привабливістю інтерфейсу компанії Neuralink».

В результаті заява Маска “могла порушити” правила SEC, зазначають законодавці.

Минулого року співробітники Neuralink повідомили агентству Reuters, що компанія поспішала і припускалася помилок при проведенні операцій на мавпах, свинях і вівцях, що призводило до загибелі більшої кількості тварин, ніж необхідно.

До прискорення процесу підштовхував Маск, який чинив тиск на співробітників, вимагаючи надати дані про безпеку, необхідні Управлінню з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США для вирішення випробувань на людях.

У травні компанія Neuralink оголосила, що отримала дозвіл на проведення першого клінічного випробування на людині.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader