Партію "Батьківщина" в парламенті залишив депутат: що відомо про наступного у списку кандидата
Партію "Батьківщина" в парламенті залишив депутат: що відомо про наступного у списку кандидата

Партію "Батьківщина" в парламенті залишив депутат: що відомо про наступного у списку кандидата

Партію "Батьківщина" в парламенті залишив депутат: що відомо про наступного у списку кандидата

Віталій Данилов склав повноваження, наступним за списком

У п’ятницю, 24 листопада, народний депутат від партії «Батьківщина» Віталій Данилов, 16 номер у партійному списку, написав заяву на складання повноважень. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

«Нардеп Віталій Данилов від «Батьківщини» написав заяву про складання депутатських повноважень… Вже завтра регламентний розгляне заяву, а парламент може оперативно достроково припинити повноваження пана Данілова», – написала Геращенко.

Причини такого рішення наразі невідомі.

Наступним у виборчому списку «Батьківщини» кандидатом, який може увійти до Парламенту, є Михайло Соколов, який вже був депутатом Верховної Ради VI скликання.

Попри те, що Соколова називають миколаївським політиком — він до 2019 року очолював Миколаївську обласну організацію партії «Батьківщина» — перші кроки політик зробив у Дніпрі.

Рух «ЧЕСНО» називав Михайла Соколова недобропорядним кандидатом та фігурантом антикорупційних розслідувань

Свого часу, він заволодів «34 каналом» у Дніпропетровську через кіпрську офшорну компанію Arrowdeal Investments Limited, а також здійснив захоплення дніпропетровського розважального центру «Кіровський». У такий же спосіб Соколов став власником 55% тижневика «Дніпро Вечірній».

Місцеві дніпровські ЗМІ та антикорупціонери повідомляли, що у 2007 році, коли Соколов був депутатом Дніпропетровської міської ради, він міг бути причетний до фальсифікації рішення міської ради про передачу території центральної площі міста в оренду під комерційну забудову. Орендарем за 375 гривень на рік стала дружина Михайла Соколова – Євгенія Носар.

Згодом Соколов та його компаньйон Гарегін Арутюнов, який так само був функціонером «Батьківщини», фігурували у скандалі із відчудженням 100 гектарів прибережної зеленої зони Дніпропетровська в районі Набережної Перемоги, яка, згідно з Генпланом міста, відноситься до природно-рекреаційної зони.

У 2006 році Михайло Соколов, фірми якого пов’язували із одним з кінотеатрів у Дніпрі, в якості президента Асоціації сприяння розвитку кінематографу в Україні звернувся із позовом до суду, аби домогтися скасування урядової постанови, яка зобов'язувала кінопрокатників дублювати фільму українською мовою.

У 2011-2012 році Соколов активно співпрацював із  «Партією регіонів» у Дніпрі, був у приятельських стосунках із тодішнім головою ОДА — регіоналом Олександром Вілкулом, та членом байкерського клубу, до якого входив відомий прихильник Владіміра Путіна Алєксандр Залдостанов на прізвисько «Хірург».

Війна, яка розпочалася в Україні у 2014, не надто змінила позицію Соколова.

У 2017 році, як голова Миколаївської «Батьківщини», він вважав прийнятною пропозицію  проросійського президента Чехії Земана щодо варіанту передачі Росії Криму у обмін на  грошову компенсацію.

НикВести

У 2013 Михайла Соколова було виключено з партії «Батьківщина» за рішення без погодження з партійним керівництвом балотуватися у народні депутати на довиборах по 132-му виборчому окрузі на Миколаївщині. Тоді узгодженим кандидатом від опозиції, до складу якої на той час входила «Батьківщина», став Аркадій Корнацький.

У партії  наголосили, що Соколов, ставши конкурентом єдиного опозиційного кандидата, перейшов на сторону влади з метою розпорошити голоси виборців, чим завдав шкоди авторитету партії.

Втім, вже у 2014 році Соколов балотувався по тому ж округу з благословіння партії, хоча і невдало. Так само невдалою виявилась спроба балотування у 2015, а вже у 2019 він увійшов до виборчого списку «Батьківщини», де й дочекався своєї черги.

Источник материала
Поделиться сюжетом