Україна домовилась з союзниками про "дуже потужні" ППО для Одеської області – Зеленський
Україна домовилась з союзниками про "дуже потужні" ППО для Одеської області – Зеленський

Україна домовилась з союзниками про "дуже потужні" ППО для Одеської області – Зеленський

Президент Володимир Зеленський на пресконференції Grain from Ukraine у Києві заявив, що Одеська область буде захищена "дуже потужними" системами протиповітряної оборони.

"Дуже конкретна кількість систем, дуже конкретної назви. Запит цей є, скажу вам відверто, що відповідь позитивна вже є. Скоро цей регіон буде захищений дуже потужним ППО. Нам важливі не лише кораблі, а й люди, які живуть в Одеській області", – сказав глава держави.

Крім того, Зеленський заявив, що Україна домовилася з західними союзниками про отримання військових кораблів для забезпечення безпеки суден у "зерновому коридорі" у Чорному морі.

"Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього", – сказав він.

  • Після виходу з Чорноморської зернової ініціативи в липні 2023 року Росія почала атакувати українські порти як у районі Одеси, так і на Дунаї.
  • Одеський національний художній музей опублікував відео з вуличних камер, на яких зафіксовано російський ракетний удар по центру міста у ніч проти 6 листопада.
  • 8 листопада Росія завдала ракетного удару в напрямку одного з портів Одеської області, влучила у цивільне судно під прапором Ліберії, загинув лоцман, були поранені члени екіпажу, постраждав працівник порту.
  • 10 листопада в Одеському районі було два влучання, внаслідок яких постраждали три людини.

Дивіться також: Олещук показав, як уночі український зенітник вперше збив "шахед" над Одесою – відео

Теги по теме
война Владимир Зеленский Одесса
Источник материала
loader
loader