Байден назвав причину, яка могла спонукати ХАМАС до нападу на Ізраїль
Байден назвав причину, яка могла спонукати ХАМАС до нападу на Ізраїль

Байден назвав причину, яка могла спонукати ХАМАС до нападу на Ізраїль

Зусилля США з підтримки стабільності на Близькому Сході та розвитку співпраці з Саудівською Аравією та іншими країнами могли послужити мотивацією для нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Про це заявив президент США, Джо Байден, передає пресслужба Білого дому.

«Я вважаю, що однією з причин, чому ХАМАС завдав удару, полягало в тому, що вони знали про мою дуже тісну співпрацю із саудівцями та іншими країнами у регіоні, щоби принести мир у регіон, визнавши Ізраїль та право Ізраїлю на існування», – зауважив Байден.

Глава Білого дому підкреслив, що це його особиста думка, яку він не може довести конкретними фактами. Однак президент у цьому зв’язку згадав про обговорення на саміті G20 цього року масштабного залізничного проєкту, який з’єднав би Індію з Європою через Близький Схід.

«Там пройшла заява, в якій говорилося, що ми збираємося побудувати залізницю з Ер-Ріяда через весь Близький Схід до Саудівської Аравії, Ізраїлю і так далі, і таке інше шлях до Європи. Ні... не залізниця, але це був би підземний трубопровід, а потім залізниця», – сказав Байден.

Американський лідер заявив, що арабські країни зацікавлені у спільній роботі для зміни ситуації у своєму регіоні та досягнення довгострокового світу.

Як повідомлялося, чотириденне перемир’я у війні Ізраїлю й екстремістського угруповання ХАМАС (визнане терористичним в ЄС і США) почало діяти вранці 24 листопада.

Раніше міністр оборони Ізраїлю розповів, скільки триватимуть інтенсивні бойові дії після перемир’я.

До слова, син засновника ХАМАС виступив в ООН на показі документального фільму про Ізраїль.

Источник материала
loader
loader