«Його мучили». Син Кернеса розповів про останні дні батька в клініці «Шаріте»
«Його мучили». Син Кернеса розповів про останні дні батька в клініці «Шаріте»

«Його мучили». Син Кернеса розповів про останні дні батька в клініці «Шаріте»

Рідний син ексмера Харкова Геннадія Кернеса Кирило, заявив, що отримав доступ до медичної документації його батька в клініці «Шаріте», яка стосується стану його здоров'я під час перебування в клініці. Як зазначив Кирило, Геннадія Кернеса «мучили та насильно тримали для того, щоб відбулася перша сесія міськради, де його мали призначити головою Харкова». Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів син ексмера Харкова Кирило Кернес. 

За словами Кирила, причиною смерті Геннадія Кернеса стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року.

Свідоцтво про смерть Геннадія Кернеса з зафіксованим часом смерті

«Після чого серце вже не витримало, і він помер 16 грудня 2020 року, а зовсім не 17 грудня, як нам всім казали. І, як старший син, можу гарантувати: родина на це відключення згоди не давала», – пояснив він.

Як зазначив син Кернеса, батько, згідно з документами, не піддавався лікуванню набагато раніше даті відключення від системи життєзабезпечення. Кирило стверджує, що знає хто причетний до відключення ексмера Харкова.

Родина Кернесів (Кирило Кернес – праворуч)

«Я знаю, хто це зробив. Цю інформацію озвучать трішки пізніше, і думаю, що вона збентежить багатьох», – заявив він.

Син Кернеса каже, в батька через ускладнення і реабілітаційні операції був букет хвороб, з якими він потрапив до «Шаріте».

«Covid-19 був лише однією з причин погіршення його стану. Він був тяжким пацієнтом, і в нього було багато різних захворювань. Враховуючи те, скільки замахів було здійснено на батька і як він з них вибирався, не було сумнівів, що він і тут вибереться. Але нас обманули – давали надію, що все буде добре, а насправді люди, що організували захоплення влади в місті, вже розуміли, що відбувається», – зауважив Кирило.

Крім того, син Кернеса розповів, що весь час під час лікування поруч із Геннадієм в клініці «Шаріте» були пасинок Кернеса Родіон Гайсинський та бізнесмен Павло Фукс. За словами Кирила, вони займалися лікуванням та його оплатою.

Саме Гайсинський та Фукс робили з клініки «Шаріте» фото, які мали довести, що Геннадій Кернес ще живий.

Павло Фукс та Родіон Гайсинський робили з клініки «Шаріте» фото, які мали довести, що Геннадій Кернес ще живий

Зазначимо, Кирило Кернес, заявив, що отримав доступ до медичної документації його батька в клініці «Шаріте». За словами чоловіка, документація може довести, що усі рішення, які були погоджені від імені Геннадія Кернеса, насправді ухвалювалися без його участі.

За підсумками місцевих виборів 25 жовтня Кернес набрав 60,34% голосів виборців і був заочно оголошений мером Харкова без складення присяги. Він обіймав крісло міського голови з 2010 року.

Кернес залишив заповіт, у якому фігурують дружина й троє його дітей. За словами близького друга Павла Фукса, колишній очільник Харкова розділив майно між Оксаною й Родіоном Гайсинськими, Кирилом Кернесом і Даниїлом Приваловим у відповідній послідовності.

Кернес був яскравим представником «лихих 90-х» на Харківщині, коли багато хто із теперішніх бізнесменів починали свій бізнес із нуля на тлі економічної кризи. На Кернеса кілька разів скоювали замахи, ще з молодих років його підозрювали в злочинах.

Источник материала
Поделиться сюжетом