Китай відкриває безвізовий режим для громадян п'яти країн. Чи є серед них Україна
Китай відкриває безвізовий режим для громадян п'яти країн. Чи є серед них Україна

Китай відкриває безвізовий режим для громадян п'яти країн. Чи є серед них Україна

Громадяни Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів та Іспанії, а також Малайзії, зможуть перебувати на території Китаю без візи 15 днів.  Таким чином Китай намагається поліпшити туристичну привабливість країни після ковидного карантину. Про це повідомила на брифінгу у п'ятницю офіційна представниця МЗС КНР Мао Нін, про це пише Рolitico.

Китай дозволить безвізовий в'їзд громадянам п’яти країн Євросоюзу. Йдеться про Францію, Німеччину, Італію, Нідерланди та Іспанію. Також це стосується громадян Малайзії. Наразі мешканці зазначених країн зможуть перебувати 15 днів на території Китаю без візи. Рішення набуде чинності 1 грудня. До пандемії таким правом мали лише Бруней, Японія та Сінгапур. Офіційний Пекін заявляє, що цей крок сприятиме подальшому розвитку ділових зв'язків та туризму.

Дипломатка розповіла, що Китай ухвалив рішення у пробному порядку розширити сферу застосування одностороннього візового режиму та почати застосовувати безвізову політику щодо власників звичайних паспортів із Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії та Малайзії.
«З 1 грудня 2023 року до 30 листопада 2024 року власники звичайних паспортів із перерахованих країн, які приїжджають до Китаю з метою бізнесу, туризму, огляду пам'яток, відвідування родичів та друзів, а також транзитом не більше ніж на 15 днів, можуть в'їжджати до країни без віз», – пояснила Мао Нін.

До слова, розв’язана Росією війна, зокрема блокування українських портів, спричинила значне зменшення обсягів торгівлі між Україною та Китаєм. За підсумками 2022 року товарообіг між Україною та КНР становив $11,14 млрд, а за рік до того – $18,9 млрд. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів посол України у Китаї Павло Рябікін. Як зазначив посол, згідно з даними Державної митної служби України, за підсумками восьми місяців 2023 року товарообіг з Китаєм становив $8,256 млрд.

Источник материала
Поделиться сюжетом