19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд арештував Лабазюка із заставою у 40 млн грн. Захист вважає це безпідставним
Суд арештував Лабазюка із заставою у 40 млн грн. Захист вважає це безпідставним

Суд арештував Лабазюка із заставою у 40 млн грн. Захист вважає це безпідставним

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заарештував народного депутата від партії «За майбутнє», члена парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Сергія Лабазюка з можливістю внести заставу.

Про це говориться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Зазначається, що 28 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України — міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,26 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення», — підкреслили в САП.

Строк тримання під вартою становить 2 місяці. Суд ухвалив рішення взяти підозрюваного під варту в залі суду.

Водночас Сергій Лабазюк і його адвокат наполягають, що для арешту немає підстав, повідомляє «Радіо Свобода».

«Я найбільше, ймовірно, у цій залі зацікавлений, щоб якомога швидше встановити справедливість і об’єктивність. Я запевняю вас, що я обов’язково буду приїжджати на усі засідання. Прошу об’єктивного рішення для того, щоб я зміг продовжити свою (депутатську. — Ред.) діяльність», — сказав Сергій Лабазюк у суді під час обрання запобіжного заходу.

Також він додав, що ще не вирішив, чи буде вносити заставу, адже 40 млн грн зараз не має, однак схиляється до того, щоб внести заставу. Гроші планує позичити.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны