19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нардепа Лабазюка заарештували на два місяці з правом внесення застави – подробиці
Нардепа Лабазюка заарештували на два місяці з правом внесення застави – подробиці

Нардепа Лабазюка заарештували на два місяці з правом внесення застави – подробиці

ВАКС обрав запобіжний захід для народного депутата Сергія Лабазюка.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 28 листопада обрав запобіжний захід для народного депутата групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка з Хмельниччини – два місяці тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 40 мільйонів гривень.  

Про це повідомляє САП.

"Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене виконувачем обов'язків Генерального прокурора, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави, та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення", - йдеться у повідомленні.

Суд ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду.

"Я найбільше, швидше за все, у цій залі зацікавлений, щоб якомога швидше встановити справедливість і об’єктивність. Я запевняю вас, що я обов’язково буду приїжджати на усі засідання. Прошу об’єктивного рішення для того, щоб я зміг продовжити свою (депутатську – ред.) діяльність", – сказав Сергій Лабазюк у суді під час обрання запобіжного заходу.

Також він додав, що ще не вирішив, чи буде вносити заставу.

НАБУ і САП 21 листопада повідомили про підозру народному депутату. За даними слідства, народний депутат і його спільники намагалися підкупити віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, а також голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Источник материала
Поделиться сюжетом