Російський генерал, який командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані, отримав підозру
Російський генерал, який командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані, отримав підозру

Російський генерал, який командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані, отримав підозру

Російський командувач віддав злочинниі накази підпорядкованим підрозділам дальньої авіації Росії атакували українські об'єкти високоточними ракетами. У рамках кримінального провадження встановлюються усі причетні особи до ракетної атаки по мирних жителях Умані.

Ракетний удар по об’єктах цивільної інфраструктури Умані

Противник наказав нанести ракетні удари по житловому багатоповерховому будинку та автостоянці в Умані на Черкащині 28 квітня 2023 року.

Внаслідок ворожого обстрілу загинуло 23 місцевих жителі, серед них шестеро дітей. Крім цього 9 людей отримали поранення, а одна особа і досі вважається зниклою безвісти.

Окрім зруйнованої багатоповерхівки ушкоджень зазнали 7 прилеглих житлових будинків, 6 підприємств та 70 цивільних автомобілів.

Удар по Умані / Фото Володимира Зеленського

За даними слідства, окупанти здійснили повітряний удар по місту двома ракетами Х-101, які були випущені з російського важкого бомбардувальника ТУ-95МС.

СБУ з'ясувала, хто командував ударом

СБУ встановила, що Кобилаш бере безпосередню участь у війні проти України з перших днів повномасштабного вторгнення Росії.

До війни в Україні воєнний злочинець "відзначився", коли командував бомбардуванням цивільної інфраструктури в Сирії та Грузії. В результаті за це він отримав генеральське звання та зірку "героя Росії".

На підставі доказів, слідчі Служби безпеки повідомили Кобилашу про підозру за статтею порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Оскільки посадовець переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Останні новини про роботу СБУ:

  • Снайпери СБУ змінюють правила світового снайпінгу. Вони демонструють вміння ефективно працювати на великих дистанціях. Так, снайпер СБУ встановив новий світовий рекорд. Він знищив російського окупанта з дистанції у 3,8 кілометра.
  • СБУ викрили "директорку школи" на Херсонщині, яка допомагала окупантам. Жінка вирішила через зраду реалізувати свої кар’єрні амбіції.
  • Служба безпеки України влаштувало "бавовну" під час незаконних російських псевдовиборів у тимчасово окупованій Благовіщенці Запорізької області. Тоді три дрони-камікадзе атакували виборчу дільницю, де зберігалися вже заповнені бюлетені.
Теги по теме
война СБУ
Источник материала
loader
loader