Президент підписав закон про держбюджет на 2024 рік
Президент підписав закон про держбюджет на 2024 рік

Президент підписав закон про держбюджет на 2024 рік

Згідно з документом, головним пріоритетом є сектор оборони і безпеки, на який витратять близько половини видатків — 1 трлн 692,6 млрд гривень.

Президент України Володимир Зеленський 28 листопада підписав закон про державний бюджет України на 2024 рік. Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, доходи бюджету становитимуть 1 трлн 768 млрд гривень. Видатки — 3 трлн 355 млрд гривень. Дефіцит у розмірі 1 трлн 571,5 млрд гривень покриватиметься переважно за рахунок міжнародної допомоги.

Близько половини видатків — 1 трлн 692,6 млрд гривень — витратять на сектор оборони та безпеки. Це становить 22,1% ВВП.

На соціальний захист спрямують майже 470 млрд гривень, а на підтримку ветеранів — майже 15 млрд гривень. Окрім цього, видатки на медицину та освіту становитимуть 201 млрд гривень та 69 млрд гривень відповідно.

Верховна Рада схвалила проєкт держбюджету на 2024 рік ще 9 листопада. У ньому передбачене суттєве збільшення фінансування культури та інформаційної політики.

Як ми повідомляли раніше, загалом держава у 2024-му планує витратити на гуманітарно-інформаційну сферу 10,7 млрд грн.

Фото: Офіс президента 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader