13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дуже важко відстежити замах: ексначальник ГУР МО сказав, як могли отруїти дружину Буданова
Дуже важко відстежити замах: ексначальник ГУР МО сказав, як могли отруїти дружину Буданова

Дуже важко відстежити замах: ексначальник ГУР МО сказав, як могли отруїти дружину Буданова

Про це 24 Каналу розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України (2020 – 2021), начальник ГУР МО (2015 – 2016), генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, зауваживши, що мовиться про час, маршрути, пересування та місця перебування. Зазначимо, що про отруєння Будановоїстало відомо 28 листопада.

"Саме у цей час вони найбільш вразливі, і їх можна виявити зовнішнім контрспостереженням. Якщо вони вже перевірили, зібрали інформацію, далі вони "лягають на дно", аби вже готувати замах. І ти ніколи не дізнаєшся, коли та в який час або в який спосіб буде це реалізовано", – сказав колишній голова Служби зовнішньої розвідки України.

Безпека співробітників спецслужб – взаємодія розвідувальних структур України. Будь-яка інформація, яка стала відома про підготовку замаху або терористичного акту, відразу передається до Служби безпеки. Далі її опрацьовують.

Якщо, наприклад, це перше коло не спрацювало, тоді залучене друге коло – це, безпосередньо, вже власна безпека,
– наголосив Кондратюк.

Як можна запобігту замаху або теракту: дивіться відео

Відсутність доступу Росії

Головне управління розвідки, можливо, була найменш вразлива структура від проникнення російських спецслужб. Це вдалося зробити починаючи з 2014 року. Усе завдяки, зокрема, фільтраціям та допомозі від західних партнерів.

"ГУР залишалося найбільш закритою спецслужбою для Росії. І тим ударам нині або тим заходам, які нині вживаються, Росія не може протидіяти. Тому що вона не має туди доступу", – зазначив колишній начальник ГУР МО.

Велика кількість російських агентів, яка була створена під час проросійського політичного керівництва України, від початку військових дій була налякана реакцією українців. А також тим, що насправді відбувається. Саме тому ці люди припинили зв'язки із країною-агресоркою. Однак минув час і певних людей почали шантажувати. Мовляв, їх можуть викрити.

Росіяни активно намагаються повернути вплив на агентуру, яка вийшла з-під контролю,
– наголосив Валерій Кондратюк.

До того ж секретар РНБО Олексій Данілов заявляв про те, що країна-агресорка активізувала шпигунів, які "сплять". Усе, аби дестабілізувати ситуацію в Україні.

Створити нову агентуру – досить складно. Адже певні можливості російських спецслужб знищили, коли прибрали проросійські партії. Також в Україні зменшили вплив УПЦ МП.

"Була філія, по суті – філія ФСБ. Через яку відбувався вплив на свідомість наших громадян і де надавалися аргументи "на користь" війни Росії проти України", – сказав колишній голова Служби зовнішньої розвідки України.

Однак нині російські агенти, які "прокинулися", намагатимуться відновити контроль. Вони старатимуться робити нові інформаційні вкиди щодо чвар серед військових та політиків, а також – терор серед військово-політичного керівництва держави.

Що відомо про отруєння Маріанни Буданової

  • Дружину голови ГУР МО Маріанну Буданову отруїли. Представники розвідки зазначили, що вона жива і пройшла перший етап лікування.
  • За даними журналістів "Української правди", симптоми отруєння є також і у кількох співробітників розвідки. Буданову, найімовірніше, отруїли через їжу. Водночас у самого очільника ГУР МО отруєння немає.
  • За даними джерел 24 Каналу, дружину Кирила Буданова отруїли ртуттю та миш'яком. Стан жінки задовільний. Невдовзі її мають виписати. Нині отруєння розслідують як спробу убивства.
Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом