/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F202e0f8fe934998e6f54abb0f81eebe3.jpg)
Картопляні зрази з грибами: класичний рецепт
Це страва, яку подають зі сметаною або з соусом. Основа будь-яких зраз із картоплі – це картопляне тісто, до якого входять картопля, яйце та борошно.
Інгредієнти
- картопля
- 1 кг
- гриби
- 250 г
- цибуля ріпчаста
- 1 шт.
- яйця
- 1 шт.
- борошно
- 3 ст. л.
- панірувальні сухарі
- олія
- сіль
- Очищену картоплю посоліть, залийте водою і відваріть до готовності. Відвар злийте, а картоплю розімніть у пюре.
- Картопляну масу злегка остудіть. Додайте яйце та борошно. Перемішайте.
- Гриби та цибулю очистіть. Дрібно наріжте. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Остудіть.
- Формуйте зрази як пиріжки: покладіть начинку, защипніть краї і трохи притисніть. Обваляйте в панірувальних сухарях.
- Розігрійте в сковороді олію і викладіть зрази. Обсмажте на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Поради:
- Щоб картопляне тісто тримало форму, воно має бути досить крутим і пластичним, якщо воно занадто м'яке, то додайте столову ложку борошна.
- Паста з лимонно-пармезановим соусом: швидкий та вишуканий рецепт
- Пивний сирний суп: оригінальний американський рецепт
- Гострий лимонно-імбірний курячий суп: чудовий рецепт для холодної погоди

